Ga naar de inhoud
Chocolade paasmuffins
Chocolade 12 april 2014

Chocolade paasmuffins

Chocolade paasmuffins

Pasen is onlosmakelijk verbonden met paaseitjes voor mij. Voor wie niet? Ik las laatst dat Nederlanders gemiddeld 48 paaseitjes per jaar eten. Wow. Omdat het zo’n klein hapje is en je alle kleurtjes uit wilt proberen. Heel begrijpelijk. Voor deze chocolade paasmuffins gebruikte ik dragee-eitjes, die zien er nu eenmaal TE CUTE uit.

Op de chocolade paasmuffins ligt een nestje van ganache en chocoladeschaafsel, met daarin de dragee-eitjes. Dóór het chocolade muffinsbeslag zitten chocolate chips. Da’s dus double double chocolate! De muffins zijn superleuk om samen met kinderen in elkaar te knutselen, maar ik moet zeggen dat ik me in mijn eentje ook prima vermaakt heb.

Chocolade paasmuffins

Chocolade paasmuffins

recept
Chocolade paasmuffins

Pasen is onlosmakelijk verbonden met paaseitjes voor mij. Voor wie niet? Ik las laatst dat Nederlanders gemiddeld 48 paaseitjes per…

50 minuten
12

Ingrediënten

 • 300 gram bloem
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 150 gram kristalsuiker
 • 80 gram cacaopoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • Theelepel kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 2 eieren
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 250 milliliter karnemelk
 • 150 gram pure chocolade, in stukjes

Voor de ganachetopping:

 • 250 milliliter slagroom
 • 300 gram pure chocolade

Bereiding

Muffins:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet alvast een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin klaar. Zo kunnen de vormpjes niet uitzakken tijdens het bakken.
 2. Neem twee beslagkommen. In de ene kom meng je de bloem, het cacaopoeder, zout, bakpoeder en baking soda.In de andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
 3. Voeg nu het droge mengsel aan het natte mengsel toe en roer dit met een spatel door elkaar tot het opgenomen is (niet langer, want dan overwerk je het beslag!). Wanneer alles gemengd is, meng je 3/4 van de stukjes chocolade door het beslag.
 4. Vul nu de 12 muffinvormpjes gelijkwaardig met het beslag en sprinkel de overige stukjes chocolade over de bovenkantjes. Bak voor ongeveer 18 minuten. Een caketester moet er droog uitkomen. Laat hierna afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of in vershoudfolie (niet in de koelkast!).

Voor de chocolade ganache topping:

 1. Schaaf 50 gram chocolade af en zet dit weg. Hak 250 gram chocolade in zo klein mogelijke stukjes en doe dit in een kom.
 2. Breng de slagroom aan de kook en giet dit hierna over de chocoladestukjes. Roer nu goed met een garde tot er een gladde chocolade ganache ontstaat.
 3. Zet de chocolade ganache nu even in de koelkast zodat het op kan stijven. Je kunt dit dus ook al prima de dag van te voren maken. Wanneer de ganache te hard is geworden zet je ‘m 10 tot 15 seconden in de magnetron, roer het hierna even goed door en vul de spuitzak ermee.
 4. Spuit nu een rondje van de ganache op de muffin, ik heb dit twee keer op elkaar gedaan, zodat je een hoger nestje krijgt. Pak een lepeltje en strooi het chocoladeschaafsel over het chocolade ganache nestje heen. Plaats de eitjes erin en klaar zijn je chocolade paasmuffins!

Let wel op dat je de muffins niet in de koelkast zet of bewaart, want daar drogen ze van uit! Uw ervaringsdeskundige spreekt. Pak de muffins in met vershoudfolie of bewaar ze in een trommel. Op deze manier kun je ze ongeveer 5 dagen bewaren. Op de dag zelf versier je de muffins met de chocolade ganache, het chocoladeschaafsel en de dragee-eitjes.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade paasmuffins" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Chocolade paasmuffins

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *