Regelmatig zie ik leuke en creatieve bladerdeeghapjes voorbij komen op Pinterest. Ik pin ze allemaal fanatiek, maar afgelopen weekend ben ik eindelijk eens aan de slag gegaan met het maken ervan. Ik maakte onder andere deze bladerdeeg molentjes, met aardbeitjes en roomkaas. Supermakkelijk, megalekker. Daar hou ik van! Ideaal voor een snel toetje of zondags ontbijtje.
In onderstaand recept laat ik je stapsgewijs zien hoe snel je deze bladerdeeg molentjes maakt. Wissel lekker af met verschillende fruitjes!
Recept
Bladerdeeg molentjes
Regelmatig zie ik leuke en creatieve bladerdeeghapjes voorbij komen op Pinterest. Ik pin ze allemaal fanatiek, maar afgelopen weekend ben ik eindelijk eens aan de slag gegaan met het maken ervan. Ik maakte onder andere deze bladerdeeg molentjes, met aardbeitjes en roomkaas. Supermakkelijk, megalekker. Daar hou ik van! Ideaal voor een snel toetje of zondags ontbijtje.
Tijd
10 min. + 20 min. baktijd
Porties
6
Niveau
1 ster
Ingrediënten
6 plakjes roomboter bladerdeeg
100 gram roomkaas
1 eetlepel limoensap
Twee eetlepels suiker
6 aardbeien
Losgeklopt ei
Poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegplakjes alvast op het aanrecht, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Neem een kom en mix de roomkaas zacht, voeg hier het limoensap en de suiker aan toe en mix dit er goed doorheen. Zet opzij.
Volg nu de stapjes volgens onderstaande foto. Snijd elk bladerdeeg plakje vanuit de hoek in, richting het midden, maar laat voldoende ruimte over in het midden. Pak nu de linkerpunt van elk stukje, vouw deze naar het midden toe en druk het puntje vast in het bladerdeeg. Doe dit met elke linkerpunt, zodat er een molentje ontstaat. Herhaal dit nu voor alle bladerdeegplakjes.
Leg ze op de bakplaat. Neem een kwastje en besmeer de wieken van de molentjes met opgeklopt ei. Smeer nu een lekkere laag van het roomkaasmengsel in het midden van het molentje. Snijd een aardbei in een aantal plakjes en plaats deze op de roomkaas. Herhaal dit voor elk molentje en zet ze dan voor 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn gebakken.
Serveer de bladerdeeg molentjes meteen en bestrooi met wat poedersuiker!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegplakjes alvast op het aanrecht, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Neem een kom en mix de roomkaas zacht, voeg hier het limoensap en de suiker aan toe en mix dit er goed doorheen. Zet opzij.
Volg nu de stapjes volgens onderstaande foto. Snijd elk bladerdeeg plakje vanuit de hoek in, richting het midden, maar laat voldoende ruimte over in het midden. Pak nu de linkerpunt van elk stukje, vouw deze naar het midden toe en druk het puntje vast in het bladerdeeg. Doe dit met elke linkerpunt, zodat er een molentje ontstaat. Herhaal dit nu voor alle bladerdeegplakjes.
Leg ze op de bakplaat. Neem een kwastje en besmeer de wieken van de molentjes met opgeklopt ei. Smeer nu een lekkere laag van het roomkaasmengsel in het midden van het molentje. Snijd een aardbei in een aantal plakjes en plaats deze op de roomkaas. Herhaal dit voor elk molentje en zet ze dan voor 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn gebakken.
Serveer de bladerdeeg molentjes meteen en bestrooi met wat poedersuiker!
Worden de aardbeien meegebakken?
Yes, de aardbeitjes bak je mee 🙂