Ga naar de inhoud
Amaretto tiramisu met cantuccini's
Kerst 16 december 2016

Amaretto tiramisu met cantuccini's

Amaretto tiramisu met cantuccini's

Zoek niet langer, het perfecte toetje is hier. Amaretto tiramisu met cantuccini’s. Een glaasje met amandelroom, in combinatie met de lekkerste Italiaanse koekjes gedipt in koffie.

Minstens zo lekker als het klinkt en heel erg makkelijk om te maken. Natuurlijk het lekkerst met zelfgemaakte cantuccini’s, maar die uit de winkel zijn ook toegestaan. Deze amaretto tiramisu is prima een dag van tevoren te bereiden, zodat je tijdens het diner 0% stress hebt over het toetje.

Perfect toch? Told ya.
Amaretto tiramisu met cantuccini's

Amaretto tiramisu met cantuccini's

recept
Amaretto tiramisu met cantuccini's

Zoek niet langer, het perfecte toetje is hier. Amaretto tiramisu met cantuccini's. Minstens zo lekker als het klinkt en heel erg makkelijk om te maken.

20 minuten
6

Ingrediënten

 • 2 kopjes koffie
 • 300 gram cantuccini’s
 • 250 ml slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram poedersuiker
 • 4 eetlepels amaretto
 • Wat geschaafde amandelen

Bereiding

 1. Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en zet alvast 6 – 8 glaasjes of bakjes klaar. Afhankelijk van hoe groot je de porties wilt maken.
 2. Leg 6 – 8 cantuccini’s apart. Giet de hete koffie in een hoog bord en leg de overige cantuccini’s hierin zodat ze de koffie op kunnen zuigen.
 3. Neem twee kommen. Klop in één kom de mascarpone los. Mix hier 50 gram poedersuiker doorheen en hierna ook 4 eetlepels amaretto. Mix in de andere kom de slagroom tot vla-dikte en schep de helft hiervan door het mascarpone mengsel. Vouw dit er rustig doorheen en voeg dan ook de andere helft toe tot het mooi gemengd is.
 4. Verdeel de helft van de met koffie volgezogen cantuccini’s over de glaasjes. Schep er dan een flinke eetlepel van het mascarpone mengsel overheen. Verdeel vervolgens de andere helft van de cantuccini’s over de glaasjes en top af met nog een flinke eetlepel van het mascarpone mengsel.
 5. Versier de bovenkant met wat geroosterde, geschaafde amandelen en steek er een cantuccini in, die je opzij had gelegd in stap 2. DONE!

TIP: Kun je geen cantuccini’s vinden en geen tijd om ze te maken? Gebruik dan bitterkoekjes.

ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor amaretto tiramisu met cantuccini’s gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina, Snapchat of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Amaretto tiramisu met cantuccini's" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *