Weekend inspiratie: Zoete toetjes van de BBQ

Zoetrecepten

Deze zomer kreeg ik vaak de vraag naar leuke toetjes voor op de BBQ. Er is één zoete BBQ-toet die mijn zus en ik al zo lang ik me kan herinneren maken: BBQ bananen met chocolade. Je snijdt een banaan van boven open, duwt er een paar stukjes chocolade tussen en duwt de banaan zo goed mogelijk dicht. Pak de banaan goed in met aluminiumfolie zodat er geen chocolade meer uit kan lopen en leg deze op de BBQ. Aan het einde van de BBQ heb je een heerlijk zacht banaantje met gesmolten chocola. Goddelijk en nostalgie alom.

Ik ben nog verder voor jullie op zoek gegaan naar andere BBQ toetjes. Zo maken de Amerikanen van die chocolade banaan een veel meer fancy variant: een s’mores banaan met koekjes en marshallows!

BBQ banaan


Gegrilde ananas met een kokos karamelsausje
. Ja, dat lijkt mij wel de BBQ-toetjeshemel. Ook lekker met een scheutje rum!

Gegrilde ananas met caramel

 

Dit vind ik leuk! Appelcrumble van de BBQ met een lekkere dot slagroom. Een top afsluiter.

BBQ Appelcrumble


Gegrilde perziken of nectarines
zijn altijd al een goed idee, maar zeker als je ze na de BBQ combineert met een lekkere bol ijs. Mmm!

gegrilde perziken

 

Nope, dit keer geen vlees aan je kebabstokjes, maar aardbeien en marshmallows! Makkelijk voor te bereiden en een heerlijke zoete toet.

aardbei marshmallow kebab

 

Nog één bananenreceptje om mee af te sluiten: gegrilde banaan, met suiker en kaneel. Inrollen in aluminiumfolie en even grillen op de BBQ. Serveren met wat frisse crème fraiche!

suikerbanaantje

 

En nu, BBQ time! Heb jij nog een lekkere aanvulling op deze BBQ toetjes? Laat dan een berichtje achter hieronder. Ik ben erg nieuwsgierig of jullie nog andere lekkere, simpele recepten hebben bedacht.

Bekijk ook

4 antwoorden op “Weekend inspiratie: Zoete toetjes van de BBQ