Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: kersttafel decoratie
Zoete inspiratie 19 december 2015

Weekend inspiratie: kersttafel decoratie

Weekend inspiratie: kersttafel decoratie

Bij mijn ouders thuis vieren we Kerst niet met een klassiek diner. Ik heb vier jonge nichtjes en een neefje die enigszins op tijd in hun bed moeten liggen, dus maken wij allerlei hapjes die tussen lunch en diner geserveerd worden. Misschien juist daarom vind ik het des te leuker om bezig te zijn met het aankleden van kersttafels, leuke decoraties, naamkaartjes en menukaarten. Zo kom ik toch nog een beetje aan mijn trekken ;). Er zijn zoveel simpele, creatieve dingen te bedenken om je kersttafel op te leuken! In deze extra weekend inspiratie post staat daarom in het teken van kersttafel decoratie. Kijk je mee?

 

Gebruik je oude kerstballen om er een leuk naam’kaartje’ van te maken.

Kerstballen decoratie 1 en 2

 

Rode besjes, de perfecte manier om je kersttafel stylish in kerststemming te brengen.

Rode besjes kersttafel decoratue

 

Je smelt toch weg als je zo’n lief kerstkoekje op je bord vindt voor je aanschuift?

Koekjes kersttafel decoratie

 

Honeycombs op en rondom je kersttafel! Je ziet ze tegenwoordig overal in de winkels liggen, dus kies jouw favoriete kerstkleuren en leuk je tafel zo heel easy op.

Honeycombs kersttafel decoratie

 

Koop een zilver- of goudkleurige spuitbus en spuit een aantal dennenappels in shiny kleuren. Leuk om een naamkaartje van te maken of de tafel mee te versieren.

Dennenappels kersttafel decoratie

 

Cranberries zijn niet alleen lekker om te eten met Kerst, maar ook feestelijk als decoratie. Strooi er een aantal over een wit opgedekte tafel, of maak er zulke leuke kransjes van d.m.v. een ijzerdraadje:

Cranberries kersttafel decoratie

 

Ok, nog eentje dan. Een hele leuke. Dennenboompjes van papier!

De makkelijkste manier om ze te maken: knip twee dennenboompjes uit in wit, goud, zilver of zwart papier. Knip dennenboom één in het midden vanaf de onderkant voor de helft in en dennenboom 2 in het midden vanaf de bovenkant. Schuif de boompje dan in elkaar en voilá!

Kersttafel decoratie Dennenboompjes van papier

 

Bronnen: Kerstballen 1 – Kerstballen 2Rode besjes – Koekje 1Koekje 2 – Honeycombs – Dennenboompjes van papier – Dennenappels – Cranberries

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *