Ga naar de inhoud
Waarom gezondigen?
Facts & Food 05 januari 2017

Waarom gezondigen?

Waarom gezondigen?

Het afgelopen jaar hebben jullie veel recepten in de categorie gezondigen voorbij zien komen. Gezond zondigen that is. I love it! En aan jullie reacties en gedeelde foto’s te zien, jullie ook. Ik vind het tijd om jullie meer over dat ‘gezondigen’ van mij te vertellen. Er is geen beter moment om dat te doen, dan in de maand van de goede voornemens.

GEZONDIGEN
Ik val gelijk met de deur in huis: sinds 1,5 jaar ben ik 10 kilo kwijt. Daar zit geen wonderdieet achter, maar wel het vinden van de juiste balans in voeding en sport. En dat is best tricky als je een zoete foodblog hebt en een die-hard snaaierd bent. Naast de nodige stukken (gedroogd) fruit, groentes en nootjes die ik wegwerk, heb ik ook dagelijkse cravings naar ‘iets lekkers’. En wel het liefst een stuk cheesecake.

Ok, die wens is niet helemaal reëel, dus begon ik met het maken van gezondere varianten van klassieke zoete sinners en fijne nieuwe gezonde zoete receptjes. Recepten met minder suiker, room en vet, en met meer pure en gezonde ingrediënten. Door het eten hiervan ben ik sneller verzadigd en voel ik me ook echt beter. Zo kan ik (en jij dus ook) toch lekker een stuk cake (speculaas bananencake bijvoorbeeld), brownie (zonder vet of suiker) of chocofudge (kijk hier maar eens) eten zonder me er schuldig over te voelen.

HOE GEZOND IS GEZONDIGEN?
Door het eten van deze gezondere baksels zul je niet afvallen. Je kunt er ook niet in één keer een hele bakplaat van naar binnen schuiven. Nog steeds geldt de saaie regel, alles met mate. Máár deze recepten bestaan WEL uit zo natuurlijk mogelijke ingrediënten, waarmee ik de baksels op een natuurlijke manier zoet en de best mogelijke textuur geef. Op die manier zit er een stuk minder vet en suiker in. Door het gebruik van die ingrediënten ervaar ik zelf een sneller verzadigd gevoel en heb ik minder de neiging om nog drie stukken te eten. And it makes me feel good. Da’s dubbel fijn toch?

WAT KUN JE VERWACHTEN
U begrijpt al wel: aankomende maand komen er extra veel #gezondigen recepten online. Niet (alleen) voor de goede voornemens, maar ook om al het goede gedrag van vorig jaar vooral voort te zetten. Daarnaast volgen er ook artikelen waarin ik je uitleg waarom ik graag met dadels bak of met havermout. Ik zoek voor je uit of kokosolie nu echt zo gezond is en zet mijn favoriete (gezonde) snacks op een rij.

Welke vragen zie jij graag beantwoord of van welke recepten moet ik een #healthy #skinny remake maken? LET ME KNOW! U roept, ik bak (graag).

ZONDIGEN
Ho, nee, rustig maar. Geen zorgen! Ik blijf ook in 2017 nog volop bakken met suiker, roomboter, karamel en alles dat de weegschaal verboden heeft. Elke week zal ik jullie verblijden met een fijn receptje om te zondigen én om te gezondigen. Dat houdt de boel mooi in balans.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *