Ga naar de inhoud
Review: Superfood voor familie en vrienden - Jamie Oliver
Reviews 06 november 2016

Review: Superfood voor familie en vrienden - Jamie Oliver

Review: Superfood voor familie en vrienden - Jamie Oliver

Jamie’s recepten maak ik al mijn halve leven. Van de ‘naked chef’ tot ‘Jamie in 15 minuten’, er zijn weinig van zijn kookboeken die ik niet heb gelezen of uit hebt gekookt. Met zijn nieuwe boek ‘Superfood voor familie en vrienden‘ lijkt hij een nieuwe weg in te slaan. Of toch niet?

Review Superfood voor familie en vrienden

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Laat je niet afschrikken door de titel: ‘superfood voor familie en vrienden’ is een echt Jamie boek met een gezonde twist- passend in deze tijd, maar zonder extravagante ingrediëntenlijst.

In het boek staat een flink aantal klassiekers met een gezonde twist. Tomatensaus met verstopte groenten, zelfgemaakte kipnuggets en vissticks. Maar ook gehaktballen en hamburgers waar je cannelloni of zwarte bonen aan toevoegt voor extra vezels- in plaats van ei en broodkruim. Een superslimme truc om gezond en lekker te combineren.

Review Superfood voor familie en vrienden

WAT VIND IK ER FIJN AAN?

Ik raakte zelf gefascineerd door de ‘volkoren’ ontbijtdonuts met dadels die je eerst kookt en erna bakt in de pan met blauwe bessen en honing. Een nieuw weekendontbijt. Je hebt er even de tijd voor nodig (de 35 minuten die ervoor stonden haalde ik niet) maar dan heb je echt een twist voor bijvoorbeeld je weekend-pannenkoekjes.

Tijdens het schrijven van dit boek heeft Jamie zijn voedingsleerdiploma behaald en dat is te merken. Bij elk recept staat aangegeven waarom en hoe het bijdraagt tot een gezond voedingspatroon. Je wordt er dus ook wat wijzer van.

Review Superfood voor familie en vrienden

Review Superfood voor familie en vrienden

MIJN EINDOORDEEL

Dit is misschien niet het meest vernieuwende kookboek, maar het biedt vertrouwd comfort food zoals we van Jamie gewend zijn met een gezond accent. In combinatie met de vertaling naar de ‘how to’ in een druk sociaal en gezinsleven is ‘superfood voor vrienden en familie’ een altijd-goed-boek voor in je boekenkast.

Je shopt Superfood voor familie en vrienden van Jamie Oliver via deze link voor 29,99 euro.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Kosmos Uitgevers.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *