Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan frambozencheesecake

Zoetrecepten

Deze cheesecake addict kon tijdens haar 30 dagen vegan challenge natuurlijk niet te lang ‘droog’ staan. Dus ging ik naast een vegan kokos limoencheesecake ook los op een vegan frambozencheesecake. OH YES! Vegan cheesecake overload. Hoewel, een overload aan cheesecake.. Bestaat dat? I choose no.

Crunchy bodem? Check!
Friszoete en romige frambozenvulling? Check!

Bonusje: een in de vulling verstopte krans van verse frambozen.

Het principe van deze cheesecake is hetzelfde als voor de kokos limoencheesecake. In plaats van zuivel gebruik je geweekte cashewnoten, die kun je het beste een dag van tevoren in de week zetten. De geweekte cashews zorgen voor een zijdezachte en romige structuur. Voor de vulling gebruikte ik diepvriesframbozen, voor de verstopte krans en topping vers fruit. Dat scheelt weer iets.

vegan frambozencheesecake

 

vegan frambozencheesecake

Zoetrecepten

Vegan frambozencheesecake

Door | 45 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 150 gram dadels
    • 100 gram amandelen
    • 50 gram walnoten

    VULLING

    • 180 gram cashews
    • 100 ml amandelmelk
    • 4 eetlepels kokosolie
    • 1 eetlepels ahornsiroop
    • 1 limoen
    • 350 gram frambozen
    • Extra fruit voor de topping

    En zo doe je het

    1. Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de vulling aan de slag gaat.
    2. BODEM. Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in kokend heet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
    3. Maal de noten grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de noten doorheen. Schep in de bakvorm, verdeel gelijkwaardig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
    4. VULLING. Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Doe de cashewnoten, de amandelmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, sap van de limoen en 250 gram frambozen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
    5. Gebruik de overgebleven frambozen om een rand te maken op de bodem, tegen de rand van de bakvorm aan. Giet het mengsel op de bodem met de frambozen en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Als de taart uit de vriezer komt, moet ‘ie zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Versier de bovenkant van de taart met rood fruit, kokosrasp, pure chocolade of wat je dan ook lekker lijkt.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan frambozencheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    7 antwoorden op “Vegan frambozencheesecake

    1. Hoi! ik wou het recept uitprinten
      ik dacht het printknopje dat je speciaal hebt neergezet, print alleen het recept uit. Dat gebeurde niet, ik krijg 19 pagina’s van de blog incl. foto’s.

      Beetje onhandig. Just mention it as feedback. ben benieuwd naar de taart, groetjes

    2. Ik heb alleen kokosmelk in huis. Zou zou daarmee de amandelmelk kunnen vervangen?
      En is het erg als de cashewnoten minder gaan weken. Dus rond 5-6 uur?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.