Ga naar de inhoud
10x gezonde zoete recepten
Gezonde bakrecepten 20 juli 2017

10x gezonde zoete recepten

10x gezonde zoete recepten

Gezond eten en toch ook gezond(er) zoet snoepen? Dat kan prima. Vandaag deel ik mijn favoriete gezonde zoete recepten met je!

10x gezonde zoete recepten

Niet snoepen, snacken of snaaien is voor mij geen optie. Mijn “zoete” zelfbeheersing is klein en als ik die niet kan stillen wil je me liever niet in je buurt hebben. Máár een gezonde lifestyle is voor mij ook heel belangrijk, dus vind ik het tof om te experimenteren met gezonde zoete baksels en pure ingrediënten.

Inmiddels kun je veel verantwoorde zoete recepten en gezonde tussendoortjes op Zoetrecepten vinden. Daarnaast schreef ik het bewuste bakboek PUUR ZOET met meer dan 80 gezondere zoete bakrecepten, met zo gezond en natuurlijk mogelijke ingrediënten.

Denk hierbij aan schuldvrije taartjes of snacks waar ik me goed bij voel en juist meer energie van krijg. Vaak ook lactosevrij, glutenvrij of vegan. In deze post som ik een greep uit mijn favoriete gezonde zoete recepten op. Klik op de titel of foto om door te gaan naar het recept.

Zin in nog veel meer gezonde zoete recepten? Ik checkt ze allemaal in deze verzameling.

Gezonde brownies

Brownies zonder toegevoegde suikers, vetten, gluten óf lactose. Ja, je leest het goed! Het kan écht, gezonde brownies. Het is één van mijn meest populaire recepten en iedereen blijft zich verbazen over de ‘echtheid’ van deze vrienden. Een must-try!

Glutenvrij

Gezond bananenbrood

Healthy bananacake! Dit is mijn favoriete gezonde recept van Zoetrecepten. Ik heb de cake (brood? Geen van beide titels klopt echt) al tig keer gemaakt en vind het heerlijk om elke dag een plakje mee te nemen naar mijn werk. De kleur is minder aantrekkelijk, maar hij is oh zo lekker en vult goed.

Als je hier ook zo verzot bent op bananenbrood, dan moet je zeker de speculaas of de chocoladevariant ook eens proberen.

Healthy bananabread!

Dadelwalnotenreepjes

Lievelingssnack. Want, zó lekker. Lievelingstraktatie. Want, zó makkelijk om te maken en iedereen is er gek op. Need I say more?

Onderstaande variant is met kokos, maar deze met cacaopoeder is ook niet te versmaden.

Dadelwalnotenreepjes met kokos

 

Chocolademousse zonder boter of suiker

Van deze healthy chocolademousse mag je eigenlijk elke dag wel snoepen. Je maakt deze mousse door de gezonde vetten uit avocado te combineren met de zoetheid van banaan. Een beetje cacaopoeder en wat melk toevoegen, et voilà. Supereasy toch? Pimp je mousse met vers fruit en kokos.

Liever geen avocado in je chocolademousse? Dan is mijn chocolademousse op basis van pindakaas en banaan misschien wel echt wat voor jou!

In de categorie gezondigen heb ik ook nog een onweerstaanbare chocolademousse brownietaart in de aanbieding. Die gaat gegarandeerd harten stelen op verjaardagen!

Healthy Chocolademousse met Banaan

Nicecream: banana icecream!

Naast waterijsjes eet ik het liefste nicecream. Zonder zuivel, zonder suiker, zonder vet. Klinkt goed toch? In de basis heb je maar 1 ingrediënt nodig, waarbij je extra smaakmakers toevoegt als extra ingrediënten. Ik maakte deze te fijne combinaties met pindakaas, maar het is ook erg lekker met frambozen bijvoorbeeld.

Liever waterijsjes wegknagen? Check dan deze simpele fruitijsjes eens.

Pinda nice cream

Vegan cheesecake

Deze zomerse vegan cheesecake met kokos en limoen is gemaakt zonder witte suiker, eieren, boter of zuivel. De taart is dus zowel glutenvrij, lactosevrij als vegan en ook echt héél erg lekker. Het ultieme engeltje dat op je tong piest.

Vegan kokos limoencheesecake

Volkoren ontbijtkoek

Weer zo’n publiekslievelingetje. Man, wat zijn jullie gek op deze ontbijtkoek, want ik zie ‘m véél op Instagram voorbij komen. En ik snap dat wel, want je gelooft bijna niet dat er geen toegevoegde suikers of vetten in dit fijne recept zitten.

Dit is trouwens ook één van de toppers uit mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET, dat ook bomvol zo gezond mogelijk zoete bakrecepten staat.

Gezonde ontbijtkoek

Havermoutkoeken

Deze kokos cranberry havermoutkoekjes lijken op van die heerlijke granenbiscuits uit de winkel, maar dan zonder alle extra hoeveelheden suiker en boter! Een lekker tussendoortje en supermakkelijk om te maken.

Ook ongelofelijk lekker: grote knapperige én chewy havermoutkoeken. Let wel, er zit wel kokosbloesemsuiker in deze koeken, maar ik heb de hoeveelheid zo laag mogelijk gehouden.

Gezonde kokos cranberry havermoutkoekjes

Havermoutrepen (no-bake)

Oh do I love pindakaas. Ik maak daarom heel graag snackballetjes met deze fijne notenspread in combinatie met havermout. In deze chocopindakaas havermoutrepen voegde ik nog wat zaden en cacaopoeder toe, maar die kun je ook rustig weglaten. Maak er repen van, of gewoon snackballetjes. De ideale snack!

Chocopindakaas havermoutrepen

Magere kwarktaart

Ik noemde dit recept ooit “Supermagere citroenkwarktaart“, een beetje overdreven, maar deze magere citroenkwarktaart is een echt succes. Het is een makkelijk en heerlijk recept voor kwarktaart zonder slagroom, waar je zowel op een verjaardag als bij je ontbijt van mag smullen.

Hou je meer van frambozen? Check dan mijn recept skinny frambozenkwarktaart. Qua looks vind ik deze magere frambozen kwarktaart ook net iets meer spectaculair.

Supermagere citroenkwarktaart

Appel-perentaart

Nog een kleine bonus want deze taart móet ook gewoon in dit lijstje. Een appel-perentaart. De taart is gemaakt met hazelnotenmeel en volkorenmeel en gevuld met appels en peren. Ongelofelijk lekker!

Appel-peren taart

Dat was ‘m dan. Een kleine greep uit mijn favo gezonde zoete baksels. Wil je een kijkje nemen tussen al mijn gezondere zoete recepten? Check dan de categorie gezondigen, vol met verantwoorde en vooral lekkere zoete recepten of neem eens een kijkje in mijn bakboek PUUR ZOET!

Wat zijn jouw verantwoorde zoete snacks? En welke mis je nog op Zoetrecepten? Let me know, dan ga ik ermee aan de slag voor je! X Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *