Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

10 gezonde zoete recepten

Zoetrecepten

Niet snoepen, snacken of snaaien is voor mij geen optie. Mijn “zoete” zelfbeheersing is klein en als ik die niet kan stillen wil je me liever niet in je buurt hebben. Máár een gezonde lifestyle is voor mij ook heel belangrijk, dus vind ik het tof om te experimenteren met gezonde zoete baksels en pure ingrediënten. Inmiddels kun je wekelijks op maandag een verantwoord zoet recept op Zoetrecepten verwachten. Denk aan schuldvrije taartjes of snacks waar ik me goed bij voel en juist meer energie van krijg. Vaak ook lactosevrij, glutenvrij of vegan. In deze post som ik een greep uit mijn favoriete gezonde zoete recepten op. Klik op de titel of foto om door te gaan naar het recept.

Zin in nog veel meer gezonde zoete receptjes? Je checkt ze allemaal via deze link.

Heb jij zo’n lekker gezond receptje gemaakt? Deel jouw baksel dan via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten. Dat vind ik zó leuk om te zien! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. #sharesweetlove

1. Brownies zonder toegevoegde suikers, vetten, gluten óf lactose
Ja, je hoort het goed! Het kan écht, gezonde brownies. Het is één van mijn meest populaire recepten en iedereen blijft zich verbazen over de ‘echtheid’ van deze vrienden. Een must-try!

Glutenvrij


2. Healthy bananacake
Dit is mijn favoriete gezonde recept van Zoetrecepten. Ik heb de cake al tig keer gemaakt en vind het heerlijk om elke dag een plakje mee te nemen naar mijn werk. De kleur is minder aantrekkelijk, maar hij is oh zo lekker en vult goed. Als je hier ook gek op bent, moet je zeker mijn speculaas- of de chocoladevariant eens proberen.

Healthy bananabread!


3. Dadelwalnotenreepjes met kokos
Lievelingssnack. Want, zó lekker. Lievelingstraktatie. Want, zó makkelijk om te maken en iedereen is er gek op. Need I say more?

Dadelwalnotenreepjes met kokos


4. Chocolademousse met avocado en banaan
Van deze healthy chocolademousse mag je eigenlijk elke dag wel snoepen. Je maakt deze mousse door de gezonde vetten uit avocado te combineren met de zoetheid van banaan. Een beetje cacaopoeder en wat melk toevoegen, et voilà. Supereasy toch? Pimp je mousse met vers fruit en kokos.

Healthy Chocolademousse met Banaan


5. Pinda nice cream
Naast waterijsjes eet ik het liefste nice cream. Zonder zuivel, zonder suiker, zonder vet. Klinkt goed toch? Ik maakte deze te fijne combinaties met pindakaas, maar het is ook superyummy met frambozen. Liever waterijsjes wegknagen? Check dan deze simpele fruitijsjes eens.

Pinda nice cream


6. Vegan kokos limoencheesecake
Deze zomerse vegan kokos limoencheesecake is gemaakt zonder suiker, eieren, boter of zuivel. De taart is dus zowel glutenvrij, lactosevrij als vegan en ook echt héél erg lekker. Het ultieme engeltje dat op je tong piest.

Vegan kokos limoencheesecake


7.  Ontbijtkoek
Weer zo’n publiekslievelingetje. Man, wat zijn jullie gek op deze ontbijtkoek, want ik zie ‘m véél op Instagram voorbij komen. En ik snap dat wel, want je gelooft bijna niet dat er geen toegevoegde suikers of vetten in dit fijne recept zitten.

Gezonde ontbijtkoek


8. Kokos cranberry havermoutkoekjes
Deze kokos cranberry havermoutkoekjes lijken op van die heerlijke granenbiscuits uit de winkel, maar dan zonder alle extra hoeveelheden suiker en boter! Een lekker tussendoortje en supermakkelijk om te maken.


9. Chocopindakaas havermoutrepen
Oh do I love pindakaas. Ik maak daarom heel graag snackballetjes met deze fijne notenspread in combinatie met havermout. In deze chocopindakaas havermoutrepen voegde ik nog wat zaden en cacaopoeder toe, maar die kun je ook rustig weglaten. Maak er repen van, of gewoon snackballetjes. De ideale snack!

Chocopindakaas havermoutrepen


10. Supermagere citroenkwarktaart
Deze magere citroenkwarktaart is een echt succes. Het is een makkelijk en heerlijk recept voor kwarktaart zonder slagroom, waar je zowel op een verjaardag als bij je ontbijt van mag smullen. Hou je meer van frambozen? Check dan mijn skinny frambozenkwarktaart.

 

Dat was ‘m dan. Een kleine greep uit mijn favo gezonde zoete baksels. Nog véél meer gezond lekkers vind je hier. Wat zijn jouw verantwoorde zoete snacks? En welke mis je nog op Zoetrecepten? Let me know, dan ga ik ermee aan de slag voor je! X Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *