Ga naar de inhoud
Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)
22 april 2019

Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)

Yes! Een koolhydraatarme pompoen breakfastbowl. Zowel warm als koud mega lekker en echt een hartverwarmende bowl dankzij de speculaaskruiden.

Ik wilde al tijden een ontbijtbowl maken met pompoen. Eigenlijk in combinatie met havermout, maar dakannie tijdens deĀ koolhydraatarme challengeĀ van april. Omdat we naar New York vertrokken moest de pompoen in de koelkast rapido opgemaakt worden, dus besloot ik voor een koolhydraatarme pompoen smoothiebowl te gaan. Toch nog een ā€˜oranje recept’ zo vlak voor Koningsdag.. Jaja.

Het resultaat is lekker romig en kruidig geworden, dankzij de speculaaskruiden en (light) kokosmelk. Echt heerlijk. Ik voegde ook wat pecannoten toe voor een extra vullend effect. Je kunt ervoor kiezen om ā€˜m warm te eten, maar koud kan het ook prima! Aftoppen met wat kokosrasp, verse pecannoten en hennepzaad -andere zaden kunnen ook- en genieten maar.

Glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij. Iedereen kan hiervan genieten voor het ontbijt.

Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)

Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediƫnten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediƫnten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)
Recept

Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)

Yes! Een koolhydraatarme pompoen breakfastbowl. Zowel warm als koud mega lekker en echt een hartverwarmende bowl dankzij de speculaaskruiden.

Tijd
5 minuten + baktijd
Porties
2
Niveau
1 ster

Ingrediƫnten

  • 200 gram pompoen, schoongemaakt
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 150 ml kokoswater
  • 1 flinke tl speculaaskruiden
  • Handje pecannoten
  • Toppings

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes en rooster deze tot ze zacht is in de oven op 180 graden. Dit kun je ook prima in een grote hoeveelheid doen, zodat je ook nog extra hebt voor je lunch of avondeten.
  2. Doe alle ingrediƫnten, behalve de toppings, in de blender met een snuf zout en maal tot een volledig gladde massa. Proef of je het op smaak vindt en voeg anders wat extra zoetmiddel of speculaaskruiden toe.
  3. Als je een warme bowl wilt, verwarm je de pompoensmoothie in een steelpannetje.
  4. Verdeel over twee bowls en maak af met lekkere toppings: pitten, zaden, kokosrasp.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!)" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer