Ga naar de inhoud
No-bake dadelbrownies met kokos
03 juli 2016

No-bake dadelbrownies met kokos

Alle credits voor deze no-bake dadelbrownies met kokos gaan naar de zwangere Anouk, een vriendinnetje mij. Dankzij haar zwangerschapscravings ging ze ’s avonds (met maar heel weinig ingrediënten in huis) aan de slag om toch iets lekkers te maken. Deze no-bake dadelbrownies met kokos waren het resultaat en man man man wat lekker! Een volle chocoladesmaak en lekker smeuïg dankzij de dadels.

Ook zonder zwanger te zijn heb ik continu last van die cravings, dus ik heb ze zelf inmiddels ook al een paar keer gemaakt. Het is zó makkelijk omdat je maar drie ingrediënten in huis hoeft te hebben. En ideaal in de zomer, als je de oven niet aan wilt zetten. Nothing to stop you. YAY!

Dadelbrownies met kokos

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
No-bake dadelbrownies met kokos

recept
No-bake dadelbrownies met kokos

Alle credits voor deze no-bake dadelbrownies met kokos gaan naar de zwangere Anouk, een vriendinnetje mij. Dankzij haar zwangerschapscravings ging…

20 minuten
8

Ingrediënten

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 60 gram kokos

Bereiding

  1. Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
  2. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de kokos toe en roer dit met een spatel door het mengsel.
  3. Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Zet voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Zeker een week te bewaren in de koelkast.

Heb jij deze dadelbrownies met kokos ook gemaakt of een variant erop? Let me know in de comments hieronder of deel jouw baksel via Facebook, Instagram of Snapchat!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "No-bake dadelbrownies met kokos" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Deze recepten vind je vast ook lekker

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

17 reacties

  1. Hi Mariette,
    Nou, ik ben hem gelijk gaan maken hoor, na vanmiddag! Leuke middag en leuk om je te ontmoeten. Enne, na het succes van de gecrunchte rijstwafel, heb ik bovenstaand recept voor de helft naturel gelaten en de andere helft met verbrokkelde rijstwafel erin. Goddelijk volgens mij 😉
    Groet! Nienke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer