Alle credits voor deze no-bake dadelbrownies met kokos gaan naar de zwangere Anouk, een vriendinnetje mij. Dankzij haar zwangerschapscravings ging ze ’s avonds (met maar heel weinig ingrediënten in huis) aan de slag om toch iets lekkers te maken. Deze no-bake dadelbrownies met kokos waren het resultaat en man man man wat lekker! Een volle chocoladesmaak en lekker smeuïg dankzij de dadels.
Ook zonder zwanger te zijn heb ik continu last van die cravings, dus ik heb ze zelf inmiddels ook al een paar keer gemaakt. Het is zó makkelijk omdat je maar drie ingrediënten in huis hoeft te hebben. En ideaal in de zomer, als je de oven niet aan wilt zetten. Nothing to stop you. YAY!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Alle credits voor deze no-bake dadelbrownies met kokos gaan naar de zwangere Anouk, een vriendinnetje mij. Dankzij haar zwangerschapscravings ging ze ’s avonds (met maar heel weinig ingrediënten in huis) aan de slag om toch iets lekkers te maken. Deze no-bake dadelbrownies met kokos waren het resultaat en man man man wat lekker! Een volle chocoladesmaak en lekker smeuïg dankzij de dadels.
Tijd
20 minuten
Porties
8
Niveau
1 ster
Ingrediënten
200 gram ontpitte dadels
2 eetlepels cacaopoeder
60 gram kokos
Bereiding
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de kokos toe en roer dit met een spatel door het mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Zet voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Zeker een week te bewaren in de koelkast.
Heb jij deze dadelbrownies met kokos ook gemaakt of een variant erop? Let me know in de comments hieronder of deel jouw baksel via Facebook, Instagram of Snapchat!
Bakmodus
No-bake dadelbrownies met kokos
20 minuten
8
Ingrediënten
200 gram ontpitte dadels
2 eetlepels cacaopoeder
60 gram kokos
Bereiding
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de kokos toe en roer dit met een spatel door het mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Zet voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Zeker een week te bewaren in de koelkast.
Heb jij deze dadelbrownies met kokos ook gemaakt of een variant erop? Let me know in de comments hieronder of deel jouw baksel via Facebook, Instagram of Snapchat!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Hi Mariette,
Nou, ik ben hem gelijk gaan maken hoor, na vanmiddag! Leuke middag en leuk om je te ontmoeten. Enne, na het succes van de gecrunchte rijstwafel, heb ik bovenstaand recept voor de helft naturel gelaten en de andere helft met verbrokkelde rijstwafel erin. Goddelijk volgens mij 😉
Groet! Nienke
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de kokos toe en roer dit met een spatel door het mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Zet voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Zeker een week te bewaren in de koelkast.
Heb jij deze dadelbrownies met kokos ook gemaakt of een variant erop? Let me know in de comments hieronder of deel jouw baksel via Facebook, Instagram of Snapchat!
Kun je ook iets anders gebruiken ipv kokos?
Absoluut, fijngehakte nootjes bijvoorbeeld!
Kun je ze ook invriezen?
Zeker weten!
Hai,lijkt me een heerlijk recept. Ik heb wel verse dadels in huis, maar moet ik deze dan ook nog weken of niet?
Als ze echt zacht en vers zijn dan hoeft dat niet per se!
Hoi
Bedoel je met kokos.. geraspte kokos of kokosmelk? 😁
Geraspte kokos!
Ik heb omplaats van de dadels appels gedaan …
Smaakte niet zo lekker maar ik heb agteraf ook niet zo goed gemist denk ik
Oeh dat lijkt me ook niet zo lekker inderdaad. Dit recept is echt het lekkerst met dadels.
heey mariette
Kan je inblaast van dadels ook iets anders gebruiken ?
Zo ja wat dan
Hi, je zou ook vijgen kunnen gebruiken!
Gedroogde vijgen bedoel ik dan 🙂
Hi Mariette,
Nou, ik ben hem gelijk gaan maken hoor, na vanmiddag! Leuke middag en leuk om je te ontmoeten. Enne, na het succes van de gecrunchte rijstwafel, heb ik bovenstaand recept voor de helft naturel gelaten en de andere helft met verbrokkelde rijstwafel erin. Goddelijk volgens mij 😉
Groet! Nienke
Hi Nienke, superleuk je te ontmoeten inderdaad en helemaal leuk dat je de brownies al gemaakt hebt! Enjoy!
Lekker zeg!! En zo eenvoudig te maken. Zal ze ook eens gaan proberen.
Sounds like a plan 🙂