SUIKERVRIJE COCKTAIL: Skinny bitch

Zoetrecepten

Say hello to the skinny bitch! Dat is de officile naam van deze suikervrije cocktail met wodka, bruisend water en citroen, maar ik geef je een paar tips hoe je ‘m nog veel leuker kunt maken.


Suikervrij

en

cocktails

zijn twee dingen die op het eerste gezicht niet samen lijken te gaan, I know! Toch is de skinny bitch een bekende naam in cocktailland, maar niet per se de meest populaire vanwege z’n magere (ha!) karakter. Dat moet toch anders kunnen? Ik ga je leren hoe ook jij naar jouw smaak een lekkere suikervrije cocktail kunt maken, znder dat daar een schepje suiker, zoete frisdrank of limo voor nodig is.Wil je meer weten over suiker en alcohol? Klik dan hier om het hele artikel te lezen!


ZO MAAK JE EEN SUIKERVRIJE COCKTAILStap 1.

Om de grootste suikerbron uit de cocktail te halen, moet je de mierzoete frisdrank laten staan en kiezen voor bruisend water. Meer kan ik er niet van maken.


Stap 2

is het kiezen van een suikervrije dranksoort. In mijn geval werd dat wodka, maar je kunt ook kiezen voor rum, gin of whisky. Het fijne aan de combinatie wodka & bruisend water, is dat het geen sterke smaak heeft en je die er dus makkelijk zelf aan kun geven met fruit, kruiden of groentes.


Stap 3

zijn meteen die smaakmakers. Ik koos voor de toevoeging van limoensap en komkommer (ook heel lekker met gin!). Maar wat dacht je van sinaasappel en tijm? Verse gember en citroen? Of limoen en munt? Let wel op dat je de kruiden ‘kneust’ zodat de smaken goed vrij kunnen komen.

suikervrije cocktail skinny bitch

Zoetrecepten

SUIKERVRIJE COCKTAIL: Skinny bitch

Door | 5 minuten | 1 personen

Dit heb je nodig

  • 35 ml wodka (of rum, gin etc.)
  • Limoentje
  • 200 ml bruisend water
  • Komkommer

En zo doe je het

  1. Snijd de komkommer door midden in de lengte en schaaf er met een kaasschaaf een plak vanaf. Snijd de plak wederom in de lengte door midden en vouw ze als een muizentrappetje op. Rijg aan een langere satprikker.
  2. Meet de wodka af en giet in een glas.
  3. Snijd de limoen in kwartjes.Pers het sap van een kwart limoentje uit op de wodka. Zet het satprikker met de komkommer eraan erin en giet het bruisende water erop.
  4. Roer eventjes en proef of je eventueel nog iets meer limoensap erin wilt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "SUIKERVRIJE COCKTAIL: Skinny bitch" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette