Bokkenpootjes met speculaascrme

Zoetrecepten

Wil jij wel eens wat anders op tafel zetten met Sinterklaas? Wat dacht je dan van deze bokkenpootjes met speculaascrme? Wedden dat niemand dat eerder heeft geproefd.

De eerste keer dat ik een recept voor bokkenpootjes op Zoetrecepten plaats en dan is het ook nog eens meteen eentje met

speculaascrme

. Wel zo tof toch, gezien het Sinterklaastijd is en


de gevulde speculaas


en


pepernoten


je intussen wel de neus uit komen. Of ben ik de enige die er in oktober al niet vanaf kan blijven? I blame foodpost.

Ik ben heel benieuwd wat jij berhaupt van

bokkenpoten

vindt! Ondanks dat ik enorm van koekjes hou, zijn bokkenpoten eigenlijk niet echt mijn ding. Maar met deze speculaascrme ertussen zeg ik er geen nee tegen. Die speculaascrme is trouwens echt wel het lekkerst met zelfgemaakte speculaaskruiden, die heb je zo gemaakt


volgens dit receptje.


Ik spotte dit recept in het boekje ‘Strooigoed’, waar ik onder de foto’s wat meer over vertel.REVIEW STROOIGOED – ANNER-MARIJ DE KONINGIk gaf al aan dat het recept en de foto uit het boekje ‘Strooigoed’ van Anne-Marij de Koning komen. Een ultiem december bakboek, gezien het volstaat met de klassieke strooigoedrecepten zoals pepernoten, borstplaat, marsepein, speculaas, banketstaaf en o.a. deze bokkenpootjes met speculaascrme. Je vindt in dit boek dus zeker weten alle Sinterklaasklassiekers waar je naar op zoek bent, maar ook een aantal bijzondere varianten zoals het recept waar je nu naar kijkt, een kaneelcake met cranberries en kardemom (deel ik volgende week met jullie) of een vlaai met vanillecrme en stoofperen. Wat ik ook leuk vind: de schrijfster, Anne-Marij de Koning, leerde het bakkersvak bij de enige echter Robrt van Beckhoven. Vind ik leuk!


Dus, dit vind ik ervan:

een klein en compact Strooigoed-bakboek dat je voorziet van alle Sinterklaasklassiekers die je hartje sneller laten kloppen. En je shopt ‘m al voor maar 9,95 bij Bol.com


via deze link


.


Auteur:

Anne-Marij de Koning |

Uitgever

: Good Cook B.V. |

oktober 2017 |


Hardcover |


72 pagina’s


Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.

Zoetrecepten

Bokkenpootjes met speculaascrme

Door | 60 minuten + baktijd en wachttijd | 12 personen

Dit heb je nodig

KOEKJES

 • fijn 65 gram amandelmeel
 • 75 g poedersuiker
 • 20 g bloem
 • 100 g eiwit (3 grote eieren)
 • 110 gram kristalsuiker
 • 50 gram amandelschaafsel

GANACHE

TOPPING

 • 100 gram pure chocolade

En zo doe je het

 1. Maak eerst de ganache. Doe de melk met de specolaaskruiden in een pannetje en verwarm tot de melk net tegen de kook aan is. Haal de pan van het vuur en laat de melkminimaal 10 minuten trekken.
 2. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie .Doe dit langzaam want witte chocolade verbrand snel door het hogere percentagecacaoboter. Wanneer de chocolade is gesmolten giet je de melk erbij. Roer het goeddoor totdat je een homogeen chocolademengsel hebt. Zet 2 uur in de koelkast om opte stijven.
 3. Maak ondertussen de koekjes. Verwarm de oven voor tot 180C. Leg alvast twee kleineof een grote bakplaat bekleed met bakpapier klaar en bereid je spuitzak voor.Menghet amandelmeel, de poedersuiker en bloem in een grote kom.
 4. Klop de eiwitten op dehoogste stand van een keukenmachine of handmixer stijf. Voeg al kloppend de suikertoe. Blijf kloppen tot het eiwit weer stijf is. Stop direct met kloppen anders heb je kansdat de eiwitten breken.
 5. Spatel het opgeklopte eiwit door je amandelmeelmengsel. Doehet in de spuitzak en spuit er koekjes van zon 9 centimeter van. Bestrooi ze met degeschaafde amandelen en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Laat de bokkenpootjeshelemaal afkoelen.
 6. Wanneer de ganache is opgesteven doe je deze in de spuitzak, knip er een klein puntjeaf. Draai alle koekjes om met de bolle kant op de bakplaat en spuit op de helft van debokkenpootjes een streep ganache in het midden. Dek ze af met de andere helft vande koekjes.
 7. Smelt de chocolade au bain-marie en tempereer deze ( lees hier hoe je dat doet ). Dip de bokkenpootjesaan beide kanten in de chocolade en leg ze op een plaat bekleed met bakpapier.Leg de bokkenpootjes in de koelkast om helemaal uit te harden.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bokkenpootjes met speculaascrme" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *