VIDEO: Feestelijke kokos panna cotta

Zoetrecepten

Check. Check.

Twee eigenschappen waar een goede toet aan moet voldoen: makkelijk en goed voor te bereiden én zeer smakelijk zijn. Die kopt deze feestelijke kokos panna cotta beiden binnen. Daarnaast is ze romig, licht én fris, dankzij de granaatappelpitjes. En oh well, met kokos kan je nooit misschieten wat mij betreft.

Om te illustreren hoe ontzettend makkelijk dit recept is, laat ik het jullie in onderstaande video zien. Maar daaronder vind je natuurlijk ook nog gewoon het uitgeschreven recept.

Volgen jullie Zoetrecepten al via YouTube? Er komen volgend jaar heel wat fijne video’s aan! Verzoekjes zijn very welcome.

Feestelijke kokos panna cotta

Zoetrecepten

VIDEO: Feestelijke kokos panna cotta

Door | 15 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

 • 200 ml kokosmelk
 • 200 ml slagroom
 • 50 gram suiker
 • 1 vanilleboon/extract
 • 50 gram geraspte kokos
 • 3 gelatine blaadjes
 • Fruit

En zo doe je het

 1. Zet een steelpannetje op het vuur met de kokosmelk en de slagroom. Verhit dit samen met de suiker en het merg van de vanilleboon zonder dat je de melk laat koken.
 2. Doe de gelatineblaadjes in een bak met koud water en laat ze hier minstens vijf minuten in weken.
 3. Als de suiker is opgelost en de melk warm genoeg is (maar nog niet kookt), haal je het pannetje van het vuur.
 4. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze één voor één op in de warme melk. Roer daarna de helft van de geraspte kokos er doorheen en verdeel het mengsel over vier bakjes.
 5. Zet de bakjes voor minstens 4 uur in de koelkast. Als je de panna cotta in het bakje wilt serveren eten dan is 2 – 3 uur in de koelkast ook voldoende.
 6. Wil je de panna cotta uit het bakje halen? Zet dan een bak met heet water klaar. Maak de bovenste kant van randen van de panna cotta los en dip de onderkant een paar secondes in het hete water (niet te lang). Draai dan om op het bordje, even goed schudden en shaken zodat de panna cotta loskomt, et voilà!
 7. Versier met wat kokos en granaatappelpitjes, of een ander soort fruit.

ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor feestelijke kokos panna cotta gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina, Snapchat of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Vind ik leuk!

 

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "VIDEO: Feestelijke kokos panna cotta" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “VIDEO: Feestelijke kokos panna cotta