Dit is mijn favoriete recept voor een Spaanse tortilla. Een aardappelomelet met chorizo, paprika, ui en pittige kaas. Lekker koud n warm.
Spaanse tortilla maken
Een Spaanse tortilla is een aardappelomelet met allerlei lekkere vullingen. In dit geval maakte ik de Spaanse tortilla met chorizo, paprika, ui en extra belegen kaas. Deze Spaanse aardappelomelet is dus echt niet te verwarren dus met Mexicaanse tortilla’s (gevulde wraps). En laat die Spaanse rakker nu net één van mijn favo tapashappen zijn.
Waarom een Spaanse tortilla met aardappel zo lekker is? Gaat u er maar even goed voor zitten:
- Makkelijk om te maken
- Super goed van tevoren te bereiden (dus een topper voor feestjes en borrels)
- Warm en koud te serveren
- Vult lekker, dus je kunt er veel mondjes mee voeden.
- En ohja, belachelijk lekker
Da’s vijf keer fijn toch? Zonder dollen, dit recept voor een Spaans aardappelomelet is een enorme aanrader. Voedzaam en past helemaal in de categorie comfort food. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
BAKTIP: Gebruik een rvs, ovenbestendige koekenpan voor dit recept.
Vegetarische aardappelomelet
Deze Spaanse omelet met aardappel kun je helemaal vullen zoals jij dat wilt. Ik gebruikte deze keer chorizo, maar die kun je gewoon achterwege laten hoor! Vervang het dan wel door een extra soort kaas, zoals pittige Parmezaan, en rasp deze door de vulling heen.
Eventueel kun je ook nog wat extra jalapeños toevoegen. Spice it up in die vegetarische aardappelomelet! Mmm.
Meer vegetarische recepten
Mocht je nu toch niet overtuigd zijn om met een vegetarische aardappelomelet aan de slag te gaan, dan heb ik nog een aantal lekkere recepten die ik je wil tippen. Ook deze zijn ontzettend lekker en vallen helemaal in de categorie comfort food:
Spaanse aardappel tortilla
Aardappelen en eieren zijn dé twee ingrediënten waar je niet omheen kunt in dit recept voor Spaanse aardappel tortilla. Dat is de basis van dit recept en in Spanje wordt het officieel zelfs alléén met die ingrediënten gemaakt (soms ook nog ui).
Zelf voeg ik er graag wat extra ingrediënten aan toe zoals je leest in onderstaand recept. Wat mij betreft kun je met de verdere ingrediënten spelen naar smaak. Hierboven tipte ik al hoe je de chorizo kunt vervangen voor een vegetarisch aardappelomelet, maar ik zal je nog een aantal tips geven wat je allemaal kunt gebruiken in een aardappel tortilla:
- Mais
- Ansjovis (ter vervanging van de chorizo dan wel!)
- Courgette
- Serranoham
- Peterselie (ter vervanging van de koriander)
En dan nog één slotopmerking waarbij de nekharen van menig Spanjaard vast onmiddellijk overeind gaan staan: ik heb het ook wel eens met zoete aardappel gemaakt en dat was ook erg lekker. 😉