Griekse courgetteplaatkoek

Zoetrecepten

Courgette meets frittata meets Australische zucchine slice? Ik weet het niet, maar deze vegetarische Griekse courgetteplaatkoek is verrekte lekker!

Weer een recept uit het boek SUPERVEG dat gebaseerd is op de Australische ‘zucchine slice’, maar dan met een Mediterraans en vegetarisch tintje. Dat betekent dus geen cheddar en spek, maar wel extra feta, verse dille, oregano en olijfolie. I like I like! Het is een licht gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten.

Gratis speltip
: het allerlekkerst als je ‘m serveert met een groene salade met een mosterd vinaigrette. Ohja. Ze gebruiken bruine rijstbloem zodat de courgetteplaatkoek gewoon glutenvrij is en wat lichter, maar als dat je te spannend in de oren klinkt kun je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken.

Griekse courgetteplaatkoek


REVIEW SUPERVEG – CELIA BROOKS
Groenten zijn HOT en niet alleen als je ze onderdompelt in hete saus, zoals je met deze bloemkoolwings doet. Groenten zijn in veel huishoudens de rol als bijgerecht ontgroeid en dat benadrukt het boek SUPERVEG des te meer. In dit boek worden 25 van de gezondste groenten ter wereld in de spotlight gezet. In totaal telt het boek 100 recepten en die zijn op unieke wijze ingedeeld: per soort groente. Over elke soort groente worden informatie feitje & slimme koop- en bereidingstechnieken gedeeld, maar vooral ook heerlijke recepten. De recepten zijn origineel, over het algemeen vrij makkelijk en low key, watertandend mooi gefotografeerd en dat alles in een heel fijn opgemaakt boek.

Mijn conclusie: Ik hou sowieso al van groenten, dus mij hoef je niet te overtuigen. Echter, niet vaak ben ik ZO enthousiast over een vega/veggies boek. Ik wil bijna alles wel een keer proberen! Love it!
Je koopt het boek voor 24,95 bij Bol.com via deze link.

Auteur: Celia Brooks | Uitgever: Good Cook B.V.| juli 2018 | Hardcover | 280 pagina’s
Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Zoetrecepten

Griekse courgetteplaatkoek

Door | 30 minuten + baktijd

Dit heb je nodig

  • 400 gram courgette, grof geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 130 gram bruine rijstebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Paar handjes dille, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 125 ml extra vergine olijfolie

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een bakblik of ovenschaal van 20 x 30 cm royaal met olijfolie.
  2. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Bestrooi rijkelijk met zout en peper.
  3. Giet het geheel in de ovenschaal en bak 40 minuten of tot de plaatkoek mooi bruin is van boven en lekker stevig.
  4. Haal de schaal uit de oven en maak de randen los met een mes. Laat even afkoelen en snijd de koek in vierkantjes om te serveren.
  5. Perfect te combineren met een groene salade met mosterd vinaigrette!

BEWAREN: max. 3 dagen in de koelkast.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Griekse courgetteplaatkoek" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook