Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bloemkoolwings met hete saus

Bloemkoolwings met hete saus

Joehoe! Een gruwelijk lekkere vegetarische vervanger voor buffalo wings: bloemkoolwings met hete saus. En je hebt er geen frituurpan voor nodig!

Chicken wings zijn niet alleen in Amerika mega populair, ook in Nederland houden we er wel van. Dit was één van mijn favoriete happen als we tapas gingen eten, sad but true. Als vegetariër mis ik dit dus zeg maar wel ja. Hallelujah voor deze bloemkoolwings met hete saus! En ook al zijn ze niet één op één te vergelijken, deze bloemkoolwings zijn een overheerlijke snack. Alleen dat knapperige korstje van cornflakes al! En dat zonder frituurpan.

Een gruwelijk lekker recept, uit een gruwelijk fijn boek: SUPERVEG. Met meer dan 100 vegetarische recepten. Je leest er meer over onder deze foto en als je nog verder door scrollt vind je ook het recept. Niet onbelangrijk. Trouwens, laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten van het sausje. Het is zó makkelijk als je alles in huis hebt. En als je het toch teveel gedoe vindt gebruik je gewoon lekker sweet chilli sauce.

Bloemkoolwings met hete saus

REVIEW SUPERVEG - CELIA BROOKS

REVIEW SUPERVEG – CELIA BROOKS
Groenten zijn HOT en niet alleen als je ze onderdompelt in hete saus, zoals je met deze bloemkoolwings doet. Groenten zijn in veel huishoudens de rol als bijgerecht ontgroeid en dat benadrukt het boek SUPERVEG des te meer. In dit boek worden 25 van de gezondste groenten ter wereld in de spotlight gezet. In totaal telt het boek 100 recepten en die zijn op unieke wijze ingedeeld: per soort groente. Over elke soort groente worden informatie feitje & slimme koop- en bereidingstechnieken gedeeld, maar vooral ook heerlijke recepten. De recepten zijn origineel, over het algemeen vrij makkelijk en low key, watertandend mooi gefotografeerd en dat alles in een heel fijn opgemaakt boek.

Mijn conclusie: Ik hou sowieso al van groenten, dus mij hoef je niet te overtuigen. Echter, niet vaak ben ik ZO enthousiast over een vega/veggies boek. Ik wil bijna alles wel een keer proberen! Love it! Je koopt het boek voor 24,95 bij Bol.com via deze link.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.

Zoetrecepten

Bloemkoolwings met hete saus

Door | 30 minuten + baktijd | 4 personen

Dit heb je nodig

BLOEMKOOLWINGS

  • 250 gram bloemkoolroosjes (ter grootte van walnoten)
  • 100 gram cornflakes
  • 2 eieren
  • (kokos)oliespray

HETE SAUS

  • 1 el kokosolie
  • 4 el tomatenketchup
  • 1/2 tl sriracha (hete chilisaus)
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1 kleine knoflookteen, geperst

En zo doe je het

  1. BLOEMKOOLROOSJES. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer de bloemkoolroosjes hier een minuut in. Spoel vervolgens af onder koud water tot ze afgekoeld zijn en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de cornflakes in een keukenmachine en maal tot het formaat van zeer kleine broodkruimels. Doe ze in een ondiepe kom, samen met een mespunt zeezout.
  4. Klop de eieren los in een kleine kom. Wentel elk bloemkoolroosje eerst door de cornflakes, dan door het ei en dan nog een keer door de cornflakes. Leg ze op de bakplaat.
  5. Bespray elk stukje bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes stevig en knapperig zijn.
  6. HETE SAUS. Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng indien nodig op smaak met peper, zout of nog wat extra sriracha.
  7. Zodra de bloemkoolwings klaar zijn giet je de hete saus in een schaaltje en serveer je dit samen met de wings. Meteen opeten!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bloemkoolwings met hete saus" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.