Ga naar de inhoud
Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham
BBQ 21 april 2017

Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

Tapas time! Vandaag deel ik weer één van mijn favo tapashappen met jullie.

De combinatie tomaat-mozzarella-basilicum of meloen-rauwe ham kennen we inmiddels allemaal wel. Ik heb een veel genialere combinatie voor jullie: een aardbeien mozzarella spiesje met rauwe ham en basilicum. Klinkt misschien gek, maar smaakt zo waanzinnig lekker samen. Het friszoete van de aardbei, met het zoutige van de rauwe ham, het
zachte van de mozzarella en een kleine kick van de basilicum. Spot on!

Dit hapje vergt geen hogere wiskunde, dus je hebt het zo gemaakt. Daarnaast kleurt ‘ie ook fijn op je tapastafel. Toppertje dus.

Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

recept
Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

Een heel easy en vrolijke tapashap: een aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham en basilicum. Klinkt misschien gek, maar smaakt zo waanzinnig lekker samen.

5 minuten
20

Ingrediënten

  • Aardbeien
  • Rauwe ham
  • Mozzarellabolletjes
  • Verse basilicum

Bereiding

  1. In het zakje mozzarella zaten bij mij 20 balletjes. Ik gebruikte daarom ook 20 plakjes rauwe ham, 20 kleine aardbeien (of snijd 10 grote door midden) en 20 blaadjes basilicum.
  2. Snijd het kroontje zo van de aardbei af dat je een mooie rechte kant hebt om je spiesje op te bouwen, plaats deze naar onder. Leg hiereen dubbelgevouwen plakje rauwe ham, een mozzarella bolletje en een blaadje basilicum op en jas die prikker er doorheen.
  3. Ready is je spiesje! Je kunt ze ook prima een dagje van tevoren bereiden en in een afgesloten doos in de koelkast bewaren.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 22

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *