Zomerse mango curd taart

Zoetrecepten

Deze zomerse mango curd taart is gemaakt met één van mijn favo basisrecepten: een sloffen bodem. Failproof en iedereen wordt er wild van. En niks is beter dan mensen die wild worden van jouw homemade taart.

Voor mijn oom’s verjaardag wilde ik de sloffenbodem omtoveren tot een zomerse mango curd taart, met roomkaas. Helaas kwamen we door een enorme file op de snelweg pas na de BBQ aan. Maar who cares, want ik was precies op tijd voor het toetje! En gelukkig had de airco goed haar best gedaan, dus de taart was nog op en top (lees: ik had bevroren voeten bij aankomst). Omdat ik de taart als een verrassing mee had genomen, zaten mijn oom en moeder vervolgens met een hele sloot gebakjes van de bakker opgescheept. Oeps! Maar tegen deze mango curd taart zeg je geen nee toch?

De foto’s zijn niet zoals ik had gewild: op het moment dat we de taart aan wilden snijden en ik natúúrlijk nog een paar foto’s moest schieten, werd de lucht superdonker om een zomerse plensbui aan te kondigen. Toch wilde ik jullie dit recept niet onthouden!

Psst. Je kunt de taart ook maken met een ander soort curd! Bijvoorbeeld met lemon curd, of  met cranberry curd. Of wat dacht je van grapefruit curd? LEKKER LEKKER!

Mango curd taart

Zoetrecepten

Zomerse mango curd taart

Door | | 12 personen

Dit heb je nodig

BODEM (24 CM)

  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 175 gram boter, kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 175 gram amandelspijs
  • Geraspte citroenschil (van 1 citroen)

VULLING

  • 200 gram roomkaas (mascarpone/monchou)
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 – 2 eetlepels limoensap
  • Mango curd

En zo doe je het

  1. Beleg de bodem van je bakvorm (24 cm) met bakpapier. Neem een kom en kneed hierin bloem, bakpoeder, 145 gram boter (leg de overige 30 gram opzij), basterdsuiker, 1 eigeel, vanille extract en zout het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  2. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot de grootte van je bakvorm. Doe erin en druk aan. Zet de vorm hierna een uur in de koelkast zodat het deeg kan opstijven
  3. Kneed het amandelspijs los met het eiwit, de boter en de citroenschil. Daardoor wordt het amandelspijs smaakvol en blijft het smeuïg tijdens het bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Doe het amandelspijsmengsel in een spuitzak en spuit op de bodem van de taart, maar laat 2 cm deeg vrij van de rand, dat zal daardoor omhoog rijzen tijdens het bakken. Bak de slof gaar in 25-28 minuten (de slof is dan goudbruin en de vulling ook). Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
  5. Maak de mango curd volgens dit recept (klik).
  6. Neem een kom en mix hier de roomkaas in, samen met het poedersuiker en limoensap. Proef tussendoor even hoe fris je het roomkaasmengsel wilt hebben.
  7. Smeer het roomkaasmengsel over de (volledig afgekoelde) taart bodem, laat de randen hierbij vrij. smeer hier vervolgens gelijkmatig een mooie laag mango curd overheen en laat de taart minstens 1 – 2 uur opstijven in de koelkast.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zomerse mango curd taart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

9 antwoorden op “Zomerse mango curd taart

  1. Mmm…dat ziet er heerlijk uit! Deze wil ik ook graag eens maken alleen niet met mango curd maar een laag banketbakkersroom en aardbeien.
    Mijn vraag is hoeveel amandelspijs je hiervoor nodig hebt. Dat staat er niet bij.
    En als ik een vorm van Ø 28 cm gebruik, kan ik dezelfde hoeveelheden van alles gebruiken of wat het dan erg laag?
    Groetjes, Tineke

    1. Dankjewel Tineke! Dat kan ook absoluut, zo een recept heb ik ook online staan. Heerlijk! Je kunt hem wel in een 28cm vorm maken, maar dan wordt de bodem wel een stuk platter en ik vind die dikkere bodem nu juist wel erg lekker bij deze sloffen variant. Foutje van de hoeveelheid spijs, ik heb het er nu bij gezet. Het moet 150 gram zijn, dank voor je berichtje!

  2. Vorige week heb ik jouw site ontdekt en deze taart gebakken ,heerlijk gewoon! Wel eventjes werk die mangocurd maar wat een lekker zomers taartje…..
    ik heb de helft van de curd ingevroren dus volgende keer minder werk. Kan je de bodem ook maken zonder de spijslaag? Moet je dan de bodem blind bakken? Ik hoor het graag!

  3. Zooo lekker, hier is ie in de smaak gevallen.
    Eindelijk een taart die én lekker is én gemakkelijk is om te maken.
    Vandaag nog een keertje maken met een andere curd.

  4. misschien nog even aanpassen: “alle ingredienten van de bodem” , dan moet de amandelspijs daar niet bij staan, anders zou je dit al bij alles kunnen mengen… niet de bedoeling!