Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zomerse mango curd taart

Zoetrecepten

Voor mijn oom’s verjaardag toverde ik mijn favoriete basisrecept voor een sloffenbodem om tot een zomerse mango curd taart, met roomkaas. Failproof en iedereen wordt er wild van. En er is niks beter dan mensen die wild worden van jouw taart.

Helaas kwamen we door een enorme file op de snelweg pas na de BBQ aan. Maar who cares, want ik was precies op tijd voor het toetje! En gelukkig had de airco goed haar best gedaan, dus de taart was nog op en top (lees: ik had bevroren voeten bij aankomst). Omdat ik de taart als een verrassing mee had genomen, zaten mijn oom en moeder vervolgens met een hele sloot gebakjes van de bakker opgescheept. Oeps! Maar tegen deze mango curd taart zeg je geen nee toch?

De foto’s zijn niet zoals ik had gewild: op het moment dat we de taart aan wilden snijden en ik natúúrlijk nog een paar foto’s moest schieten, werd de lucht superdonker om een zomerse plensbui aan te kondigen. Toch wilde ik jullie dit recept niet onthouden!

Mango curd taart

Zoetrecepten

Zomerse mango curd taart

Door | | 12 personen

Dit heb je nodig

    BODEM (24 CM)

    • 200 gram bloem
    • 1,5 tl bakpoeder
    • 145 gram boter
    • 80 gram fijne kristalsuiker
    • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eidooier
    • 1 tl vanille extract
    • 1/4 tl zout

    VULLING

    • 150 gram amandelspijs + ei (S)
    • 200 gram roomkaas
    • 50 gram poedersuiker
    • 1 – 2 el limoensap
    • Mango curd

    En zo doe je het

    1. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet een uur in de koelkast.
    2. Kneed het amandelspijs ondertussen los met het ei. Op deze manier wordt het spijs wat ‘sappiger’ en kun je het zo dadelijk beter in de vorm smeren. Beleg de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
    3. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de onderkant van je bakvorm. Plaats de lap deeg in de bakvorm en rol het ‘teveel’ aan deeg naar binnen, zodat je een mooie lage rand maakt, van ongeveer 1 à 2 cm hoog en 2 cm breed.
    4. Smeer de spijs nu over de binnenkant van de bodem, tot aan de rand (de rand zelf laat je hierbij vrij). Zet de bodem voor 25-28 in de oven. Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.

    Bodem met spijs

    1. Maak de mango curd volgens dit recept (klik).
    2. Neem een kom en mix hier de roomkaas in, samen met het poedersuiker en limoensap. Proef tussendoor even hoe fris je het roomkaasmengsel wilt hebben.
    3. Smeer het roomkaasmengsel over de (volledig afgekoelde) taart bodem, laat de randen hierbij vrij. smeer hier vervolgens gelijkmatig een mooie laag mango curd overheen en laat de taart minstens 1 – 2 uur opstijven in de koelkast.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zomerse mango curd taart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    15 antwoorden op “Zomerse mango curd taart

    1. Mmm…dat ziet er heerlijk uit! Deze wil ik ook graag eens maken alleen niet met mango curd maar een laag banketbakkersroom en aardbeien.
      Mijn vraag is hoeveel amandelspijs je hiervoor nodig hebt. Dat staat er niet bij.
      En als ik een vorm van Ø 28 cm gebruik, kan ik dezelfde hoeveelheden van alles gebruiken of wat het dan erg laag?
      Groetjes, Tineke

      1. Dankjewel Tineke! Dat kan ook absoluut, zo een recept heb ik ook online staan. Heerlijk! Je kunt hem wel in een 28cm vorm maken, maar dan wordt de bodem wel een stuk platter en ik vind die dikkere bodem nu juist wel erg lekker bij deze sloffen variant. Foutje van de hoeveelheid spijs, ik heb het er nu bij gezet. Het moet 150 gram zijn, dank voor je berichtje!

    2. Vorige week heb ik jouw site ontdekt en deze taart gebakken ,heerlijk gewoon! Wel eventjes werk die mangocurd maar wat een lekker zomers taartje…..
      ik heb de helft van de curd ingevroren dus volgende keer minder werk. Kan je de bodem ook maken zonder de spijslaag? Moet je dan de bodem blind bakken? Ik hoor het graag!

    3. Zooo lekker, hier is ie in de smaak gevallen.
      Eindelijk een taart die én lekker is én gemakkelijk is om te maken.
      Vandaag nog een keertje maken met een andere curd.

    4. misschien nog even aanpassen: “alle ingredienten van de bodem” , dan moet de amandelspijs daar niet bij staan, anders zou je dit al bij alles kunnen mengen… niet de bedoeling!

    5. Hi Mariette, nu weet ik wat je bedoelt met ‘chewey’. Deze taart gemaakt inclusief de mangocurd en het was heerlijk!
      Dit recept is ook weer een blijvertje!

    6. Hoi Mariette,
      Wat lijkt dit me een heerlijke taart! Ik wil em alleen graag maken voor een zwanger iemand, maar volgens mij is de mangocurd niet zwangerproef. Heb je misschien een ander bijpassend ideetje wat erop zou kunnen?

      1. De curd wordt au bain-marie gekookt, dus is zwanger proof! Alternatieven zijn vers fruit of een combinatie van een laagje jam op de roomkaas en daarna aftoppen met rood fruit. Enjoy, want deze taart is zooo lekker!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.