Ik hou ontzettend van lang in de keuken staan, maar ik ben ook gek op makkelijke, snelle recepten. Deze snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten is daar een ultiem voorbeeld van. Ik speel wel een beetje vals want, voor deze kwarktaart heb ik een kant en klare kwark gebruikt. Maar dat maakt het ook extra leuk en snél: kies je favo smaakje kwark, los daar de gelatine in op, stort het op je koekbodem en je taart kan de koelkast in! Zo heb je toch een homemade treat, die je zo (on)gezond kunt maken als je wilt. Ik vind deze kwarktaart ideaal als toetje en tussendoortje, maar soms stiekem ook als ontbijt.
Het recept voor deze kwarktaart is gemaakt in een 20 cm bakvorm en zoals je ziet is het taartje vrij laag. Daar hou ik nu eenmaal van. Wil jij de taart liever in een 24 cm bakvorm maken en wat hoger? Verdubbel dan de ingrediënten! Ja echt, zo simpel is het. Geniet van je fijne kwarktaartje!
Jaaaa deze was heel erg lekker als ontbijt! Aanrader.
Leuk zo’n een voudig recept. Het ziet er superlekker uit 🙂
Hoi Mari,
Dus ik hoef de kwark niet te koken/opwarmen voordat de gelatine erbij gaat?
Nee, dat hoeft niet! Wel aan te raden om kwark op kamertemperatuur te gebruiken, zodat het temperatuurverschil niet te groot is.
hoi, alleen de bodem met bakpapier?
en volle kwark toch ?
Hi Petra, ja hoor, het is voldoende als je enkel de bodem met bakpapier belegt. Je kunt elke soort kwark gebruiken, net welke smaak jij het lekkerste vindt! Volle kwark is meestal wel lekkerder 😉
Kan ik in plaats van kwark ook Griekse yoghurt gebruiken.
Hi Rina, Griekse yoghurt met een lekker smaakje kan ook. Omdat dat wel iets dunner is dan kwark, heb je misschien een extra velletje gelatine nodig.
Hoi,
kan je hier ook een naturel kwarktaart van maken (zoals dokter oetker deze ook heeft?)
Wordt de taart dan nog wel zoet genoeg?
Hi, naturel kwark is niet gezoet en dus zal de taart dat ook niet zijn. Je kunt het beste wat poedersuiker of honing door de kwark mengen om het toch een lichtzoete smaak te geven. Let op dat je bij de kwarktaart van Oetker ook nog slagroom door de kwark mengt, dus het is daardoor niet vergelijkbaar met dit recept.
Heb de taart nu in koelkast staan maar overal het dubbele van genomen en een laagje biologische frambozenjam er tussen gedaan dus dat zal vast smaken…
Oe la la, dat klinkt goed! Geniet ervan!
Kun je hem ook in de vriezer bewaren? Hoelang is hij in de koelkast te bewaren?
Het schijnt dat je een kwarktaart prima in de vriezer kunt bewaren als je hem luchtdicht en zonder topping verpakt. In de koelkast is ze tot zeker vijf dagen goed.
Hoi, even een vraagje.
Gebruik je grote of kleine gelatine blaatjes?
Als ik er toch slagroom door wil doen, hoeveel dan?
Hi, de gelatineblaadjes die ik heb gebruikt wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Ik denk dat het kleine blaadjes zijn?
Ik zou 125 milliliter lobbig geklopte slagroom toevoegen en nog een extra gelatineblaadje.
Wat een makkelijk recept! Nu heb ik twee dochters die geen lactose mogen. Zou ik dus bijv kokos joghurt kunnen nemen of soja kwark en plantaardige boter?
Groetjes
Mus
Hi Mus, dat kan absoluut! Ik zal binnenkort een lactosevrije variant online zetten 🙂
Makkelijker kan gewoon niet 🙂 Top!