Ga naar de inhoud
Cake hysteria
Taart 11 juli 2015

Cake hysteria

Cake hysteria

Drie weken geleden ging ik met bakmeisjes Laura (Laura’s Bakery) en Lian (Cakeje van eigen deeg) aan de slag met ons ultieme bakproject: cake hysteria. Deze taart zou over de top kleurrijk, bizar en vooral episch worden. Cupcakes, meringue, chocolade, snoepjes, alles smeten we er eigenlijk wel tegenaan. Nouja, smijten is heel stoer gesproken, want we zijn zeker een uur bezig geweest om elk onderdeel juist te positioneren. Drie eigenwijze zoete foodbloggers zijn het niet zo maar met elkaar eens.

Hoe gingen we te werk? De weken voor dit project deden we inspiratie op via Instagram en belaagden elkaar met ideeën voor de kleurencombinaties en toppings: nougat, popcorn, caramel, lolly’s, toffee, M&M’s.. ALLES kwam voorbij. Een echte must-follow voor dit soort taarten is de account Fondantfox, hier vind je talloze taartbeauties en inspiratie voor de toppings. Nadat we hadden besloten wat onze themakleuren werden (roze, geel en oranje) en welke toppings onze taart zou krijgen, verdeelden we deze onder elkaar. We maakten allemaal een onderdeel: Lian maakte de prachtige meringues, Laura de feestelijke chocolade en ik de blije mini cupcakes. Als extra versiering dipten we candymelts en stukjes meringue in de gesmolten gekleurde chocolade en versierden we de taart met kleine roze bloemetjes die we spoten van botercrème.

Cake hysteria

 

Zelfs wij bakbloggertjes, die toch aardig wat gewend zijn, vonden dit een pittige klus door de hoeveelheid werk. Dat mag best gezegd worden. Daar kwam bij dat ons bakproject gedoemd leek te zijn om te mislukken: mijn home made candy faalde keer op keer (hallo jelly beans), Lian heeft nog nooit zo vaak opnieuw meringue gemaakt in één week en Laura’s chocolade leek even krom te gaan trekken. Gevalletje gillend gek worden, maar alles kwam goed en het resultaat is super satisfying! En hysterisch. Laten we dat niet vergeten.

Hopelijk zit jouw hoofd nu ook vol ideeën voor een hysterische taart! In welke kleuren en met welke toppings zou jij jouw cake hysteria maken? Hieronder vind je de recepten voor alle onderdelen van de taart en de manier waarop je deze in elkaar zet.

 

Cake hysteria

recept
Cake hysteria

Drie weken geleden ging ik met bakmeisjes Laura (Laura’s Bakery) en Lian (Cakeje van eigen deeg) aan de slag met…

200 min
20

Bereiding

  • Maak ter voorbereiding de onderdelen waarmee je de taart wilt versieren: de meringue, chocolade, de cupcakes of andere dingen die je je kunt bedenken (koekjes, macarons, popcorn, toffee..). Deze onderdelen kun je al meerdere dagen van te voren bereiden. Verkruimel de meringues die je over hebt en doe deze in een apart bakje.
  • Maak het biscuit in een vorm van 15 cm en 20 cm (andere vormen kunnen ook gerust, maar zorg dan wel dat je de hoeveelheid botercrème daar dan ook op aanpast) en laat volledig afkoelen voor gebruik.
  • Bereid de botercrème, maak drie keer de hoeveelheid van dit botercrème recept. Zet een klein deel van de botercrème apart voor het maken van de gespoten bloemetjes, voeg hier de gewenste kleurstof aan toe -wij gebruikten roze-. De rest van de botercrème is de basis voor je taart, voeg hier ook de gewenste kleurstof aan toe -wij gebruiken pastel gel-. Hiermee zul je de taart vullen en afsmeren, daarnaast kun je dit ook voor de cupcake topping gebruiken.

IMG_8701

  • Snijd het grootste biscuit door in drieën en smeer een laag botercrème op de eerste laag. Strooi hier een laagje verkruimelde meringues op, dit geeft een lekkere crunch aan je taart, en plaats de volgende biscuit laag er weer bovenop. Herhaal dit met de laatste laag.

IMG_8704

  • Smeer het biscuit af met de botercrème, dit gaat het makkelijkst wanneer je het biscuit op een draaiplateau plaatst en met een paletmes de taart gelijkwaardig insmeert met de botercrème. Let goed op dat er geen kruimels van het biscuit op je crème komen. Zet je smoother vervolgens kaarsrecht tegen je taart en draai de taart rond, zonder dat je drukt uitoefent op de smoothener. Zo maak je de taart prachtig glad, zoals je hieronder ziet. Plaats de laag vervolgens op je taartplateau. Snijdt het kleine biscuit horizontaal door tweeën, niet door drieën zoals bij het grote biscuit, en herhaal bovenstaande stappen. Steek drie taart deuvels in een driehoek in de taart en knip deze op maat, zodat je het kleinere biscuit hier op kan plaatsen.

IMG_8733

  • Je kunt nu beginnen met het decoreren. Start met de grote onderdelen, zoals de chocolade, muffins en de meringue. Snijd met een mes een inkeping in de taart, waar je de chocolade in kunt steken en leef je uit met alle decoratie. Alle gaatjes die er vallen kun je opvullen met snoepjes (jelly beans), versierde candymelts of de verkruimelde meringue.
  • Vul tot slot de spuitzak met de botercrème die je in stap 1 apart hebt gezet en spuit hiermee kleine bloemetjes over de hele taart en al haar elementen heen, spuit ze dus ook gerust over de meringue, cupcakes en chocolade.
  • Adem in, adem uit. JE BENT KLAAR! Geniet van je hysterische taart!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Cake hysteria" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Cake hysteria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *