Hello Kitty witte chocoladetaart

Zoetrecepten

 

Hiep hiep, hoeraaaaa! Nila is twee geworden. Gezien haar liefde voor Hello Kitty was het thema van mijn inmiddels 2-jarige nichtje snel gekozen. Zo kan ik me nog een intense knuffelsessie met de Hello Kitty Duplo doos herinneren tijdens de Sinterklaasviering. Daar is het adoreren van een Justin Bieber poster niks naast. Maar dan? Een unieke Hello Kitty taart bedenken is best tricky. Want Kitty is waarschijnlijk nog populairder dan Justin Bieber, dus er zijn 100 soorten taarten te vinden.

IMG_7478

 

Uiteindelijk is het een Hello Kitty witte chocoladetaart geworden, met badderende Hello Kitty’s. Kennen jullie de varkentjestaart? (Google is your friend!) Die varkentjestaart is mijn inspiratie geweest voor deze Hello Kitty witte chocolade taart. Geen badderende varkentjes, maar badderende Kitty’s, in een witte chocolade ganache. Onder hun bad vind je een lekkere vanille cake, met daartussen een laag witte chocolade crème en geprakte framboosjes. Heerrrrrlijke combi. En ohja: laten we het heggetje van lange vingers niet vergeten.

collage-2015-04-25

 

Voor het maken van de Kitty’s bovenop zul je moeten knutselen met fondant. Ik gebruikte dit instructiefilmpje. Easypeasy!

Zoetrecepten

Hello Kitty witte chocoladetaart

Door | 75 | 16 personen

Dit heb je nodig

Voor de cake (24 cm):

 • 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 300 (fijne) kristalsuiker
 • 6 eieren
 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • Theelepel vanille aroma
 • Snufje zout

Witte chocolade ganache:

 • 100 milliliter slagroom
 • 300 gram witte chocolade

Vulling

 • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 100 gram poedersuiker
 • 250 gram frambozen (bv. uit de diepvries)

Overig

 • Witte en roze fondant
 • Een roze lint

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm (24cm) in en beleg de bodem met bakpapier.
 2. Neem een kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen.
 3. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat.
 4. Giet het beslag in de bakvorm en zet het voor ongeveer 45 minuten in de oven. Dek de cake na 30 minuten eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant al een mooie kleur heeft. Check met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Laat de cake op de kop afkoelen op een taartrooster voor je verder gaat met de volgende stappen.
 5. Maak ondertussen de Kitty’s van de fondant. Doe kun je doen via dit instructiefilmpje. De snorharen maakte ik van hagelslag en voor de ogen en neus gebruikte ik kleine chocolade balletjes.
 6. Prak de framboosjes met een vork en zet deze even opzij. Neem een beslagkom en mix hier de 100 gram boter voor de witte chocolade crème in zacht en voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe, tot het helemaal is opgenomen. Zet ook even opzij.
 7. Hak de witte chocolade fijn. Neem een steelpannetje en zet op medium vuur met de 100 milliliter slagroom erin. Breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en doe hier de fijngehakte witte chocolade in. Blijf goed roeren tot de witte chocolade volledig is samengesmolten met de hete slagroom. Laat dit een beetje afkoelen, tot ze lauw is. Dit is je witte chocoladeganache die op de bovenkant van de taart zal gaan.
 8. Voeg nu twee eetlepels van de witte chocolade ganache aan de botercrème toe en mix dit er doorheen. Snijd de cake horizontaal door midden en besmeer de onderste laag met de geprakte framboosjes. Beleg de onderste kant van de bovenste laag met de botercrème en leg deze cake weer op de andere laag.
 9. Giet alvast een beetje chocolade ganache over de taart heen zodat je de lange vingers aan de zijkant vast kunt gaan plakken. Ik heb val elke lange vinger ongeveer 1,5 cm afgesneden zodat de lange vingers niet te ver boven de taart uitsteken. Plak de lange vingers nu met de onbesuikerde kant tegen de taart aan. Als je helemaal rond bent doe je er een touwtje omheen om het bij elkaar te houden. Giet vervolgens de rest van de ganache op de taart en verdeel gelijk. Plaats de Kitty´s in de ganache (ik sneed het onderlijfje van de kitty’s af, eventueel kun je ze nog met een satéprikker stevig bevestigen). Bestrooi eventueel nog met wat roze hartjes en vervang het touw met een mooi roze lint. Laat de ganache goed uitharden! Je kunt de cake hiervoor in de koelkast/vriezer zetten om het proces te versnellen, maar dit zal je cake wel een beetje uit laten drogen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Hello Kitty witte chocoladetaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook