400"
x-init="show = window.scrollY > 400"
x-show="show"
x-transition
class="hidden md:block fixed top-24 left-0 right-0 z-[100] bg-white border-b border-gray-100 shadow-sm print:hidden"
style="background-color: #ffffff !important; z-index: 100;">
De mannen van Smokey Goodness (hét kookboek van 2016) weten donders goed hoe je een goede BBQ-saus moet maken, dus alle credits gaan naar hen voor dit recept. Er hoort een hele lange ingrediëntenlijst bij, maar schrik niet te snel, het recept is heel simpel .
Deze BBQ-saus is slechts een voorproefje is op een aantal intens fijne gerechten die je hiermee kunt maken. Een aantal dateren nog uit mijn vleesetende periode, maar de vega optie zal ook iedereen pleasen! Succes met kiezen:
Had ik al gezegd dat dit de lekkerste BBQ-saus ever is? #fangirl
Recept
De lekkerste BBQ-saus ever
Een BBQ-saus precies zoals āie moet zijn. Smokey, salty en een tikjesweet-sour. Hoe dan ook fingerlickinā lekker.
Ingrediƫnten
100 ml appelciderazijn
75 ml cola
75 ml appelsap
2 el sojasaus
50 ml worcestersaus
4 el bruine basterdsuiker
2 el appelstroop
1 el tabasco
3 el BBQ kruiden
500 ml ketchup
100 ml honing
3 el balsamicosiroop
Bereiding
Zet een pan op het vuur en verhit hierin de appelciderazijn, cola, appelsap, sojasaus en worcestersaus tot het bijna kookt.
Voeg de bruine basterdsuiker, appelstroop, tabasco en BBQ-kruiden toe en roer zodat het goed oplost.
Voeg nu de ketchup, honing en balsamico siroop toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
Laat de saus volledig afkoelen. In een goed afgesloten bakje kun jedeze BBQ saus een week in de koelkast bewaren.
Enjoy zoetjes
Heb jij dit "De lekkerste BBQ-saus ever " -recept gemaakt? Show het resultaat via
Instagram
(@mariettevantuyl)
De lekkerste BBQ-saus ever
Ingrediƫnten
100 ml appelciderazijn
75 ml cola
75 ml appelsap
2 el sojasaus
50 ml worcestersaus
4 el bruine basterdsuiker
2 el appelstroop
1 el tabasco
3 el BBQ kruiden
500 ml ketchup
100 ml honing
3 el balsamicosiroop
Bereiding
Zet een pan op het vuur en verhit hierin de appelciderazijn, cola, appelsap, sojasaus en worcestersaus tot het bijna kookt.
Voeg de bruine basterdsuiker, appelstroop, tabasco en BBQ-kruiden toe en roer zodat het goed oplost.
Voeg nu de ketchup, honing en balsamico siroop toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
Laat de saus volledig afkoelen. In een goed afgesloten bakje kun jedeze BBQ saus een week in de koelkast bewaren.
Zin in meer?
Deze recepten vind je vast ook lekker
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Blijf ontdekken
Bekijk deze populaire recepten of ontdek meer categorieƫn
Of verken een categorie
Ontdek recepten per categorie
800;
const recipeEl = document.getElementById('recipe');
if (recipeEl) {
const recipeBottom = recipeEl.offsetTop + recipeEl.offsetHeight;
pastRecipe = window.scrollY > recipeBottom;
}
"
@keydown.escape.window="isActive = false; document.body.style.overflow = ''; document.body.classList.remove('cook-mode-active')"
x-show="show"
x-transition:enter="transition ease-out duration-300"
x-transition:enter-start="opacity-0 translate-y-full"
x-transition:enter-end="opacity-100 translate-y-0"
x-transition:leave="transition ease-in duration-200"
x-transition:leave-start="opacity-100 translate-y-0"
x-transition:leave-end="opacity-0 translate-y-full"
class="fixed bottom-0 left-0 right-0 bg-white shadow-lg border-t border-gray-200 z-50 print:hidden"
style="margin-bottom: env(safe-area-inset-bottom);"
x-cloak>
De lekkerste BBQ-saus ever
De lekkerste BBQ-saus ever
Ingrediƫnten
100 ml appelciderazijn
75 ml cola
75 ml appelsap
2 el sojasaus
50 ml worcestersaus
4 el bruine basterdsuiker
2 el appelstroop
1 el tabasco
3 el BBQ kruiden
500 ml ketchup
100 ml honing
3 el balsamicosiroop
Bereiding
Zet een pan op het vuur en verhit hierin de appelciderazijn, cola, appelsap, sojasaus en worcestersaus tot het bijna kookt.
Voeg de bruine basterdsuiker, appelstroop, tabasco en BBQ-kruiden toe en roer zodat het goed oplost.
Voeg nu de ketchup, honing en balsamico siroop toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
Laat de saus volledig afkoelen. In een goed afgesloten bakje kun jedeze BBQ saus een week in de koelkast bewaren.
Hoi Mariette,
ik heb het kookboek waar dit recept in staat ook, heerlijk! Maar volgens mij mist in je ingredientenlijst de appelsap? Deze staat tenminste wel in de bereiding..!
Hi Sophie, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het meteen aangepast, thanks voor het scherpe meelezen! š
Inderdaad, die mis is ook! Ik wil deze binnenkort gaan maken en benieuwd hoeveel ik moet toevoegen. Ik hoop dat je dit er nog even bij wilt zetten. Bedankt vast, ik ben benieuwd!!
Natuurlijk! Heb het meteen gedaan!