De pulled chicken op tomatenbasis

Zoetrecepten

De zomer komt eraan, dus de BBQ gerechten beginnen al te kriebelen in mijn hoofd. Mag ik al, mag ik al? Een lekkere plate met pulled chicken mag eigenlijk altijd, vind ik. Zeker wanneer je homemade tomaten-BBQ saus gebruikt en er een simpele, frisse koolsalade bij serveert. Heb jij ze al voorbij zien komen op Zoetrecepten afgelopen week? Nee? Nou snel aan de slag dan! Want deze pulled chicken op basis van een smokey tomaten-BBQ-saus wil je niet missen.

IMG_1327

Ik serveerde de pulled chicken met een paar sneetjes geroosterd zuurdesem pompoenpittenbrood. Dat brood haal ik elke week op de Ten Kate markt en daar kan voor mij geen enkel pistoletje of ander broodje tegenop. Gebruik dus vooral jouw favoriete broodje.

IMG_1332

Zoetrecepten

De pulled chicken op tomatenbasis

Door | | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 500 gram kip(pendij)filet
  • 1x recept BBQ saus
  • 1x recept koolsalade
  • Wat rucola
  • 6 pistoletjes / 12 sneetjes

En zo doe je het

  1. Zorg ervoor dat je de BBQ saus al hebt voorbereid. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare BBQ saus gebruiken, verdun deze dan met een kopje water. Neem een pannetje en doe hier de kip(pendij)filet in samen met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag – medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek ze met twee vorken uit elkaar. Doe de uit elkaar getrokken kip weer terug in het pannetje en roer door elkaar. Laat de kip idealiter even intrekken op deze manier.
  2. de lekkerste pulled chicken
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant een beetje kleurt.
  4. Maak ondertussen de frisse koolsalade volgens dit recept en bereid vervolgens de broodjes alvast voor. Snijd de broodjes open of rooster ze. Beleg met wat rucola en een lekkere schep koolsalade. Als de kip klaar is, schep je er een goeie schep pulled chicken op en smullen maar!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De pulled chicken op tomatenbasis" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “De pulled chicken op tomatenbasis