Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Pulled chicken op tomatenbasis

Zoetrecepten

De zomer komt eraan, dus de BBQ-gerechten beginnen al te kriebelen in mijn hoofd. Vandaag een pulled chicken plate met een frisse koolsalade.

Zulke chille BBQ-gerechten mogen eigenlijk altijd vind ik, winter of zomer. Zeker wanneer je homemade tomaten-BBQ saus gebruikt en er een simpele, frisse koolsalade bij serveert. Mocht je liever gaan voor een klassieke BBQ-saus, dan staat dat recept ook online.

Ik serveerde de pulled chicken met geroosterd zuurdesem pompoenpittenbrood. Dat haal ik elke week op de Ten Kate markt en daar kan voor mij geen  ander brood tegenop. Gebruik dus vooral jouw favoriete broodje.

UPDATE: Inmiddels ben ik vegetariër en wil ik jullie in dit artikel ook niet onthouden van een briljante vegetarische pulled jackfruit nacho schotel die op Zoetrecepten staat. Vervang de kip in onderstaand gerecht eens door de pulled jackfruit en laat je verrassen 😉

IMG_1327

IMG_1332

Zoetrecepten

Pulled chicken op tomatenbasis

Door | | 6 personen

Dit heb je nodig

    • 500 gram kip(pendij)filet
    • 1x recept BBQ saus
    • 1x recept koolsalade
    • Wat rucola
    • 6 pistoletjes / 12 sneetjes

    En zo doe je het

    1. Zorg ervoor dat je de BBQ saus al hebt voorbereid. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare BBQ saus gebruiken, verdun deze dan met een kopje water. Neem een pannetje en doe hier de kip(pendij)filet in samen met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag – medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek ze met twee vorken uit elkaar. Doe de uit elkaar getrokken kip weer terug in het pannetje en roer door elkaar. Laat de kip idealiter even intrekken op deze manier.
    2. de lekkerste pulled chicken
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant een beetje kleurt.
    4. Maak ondertussen de frisse koolsalade volgens dit recept en bereid vervolgens de broodjes alvast voor. Snijd de broodjes open of rooster ze. Beleg met wat rucola en een lekkere schep koolsalade. Als de kip klaar is, schep je er een goeie schep pulled chicken op en smullen maar!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Pulled chicken op tomatenbasis" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Pulled chicken op tomatenbasis

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.