Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Supersimpele amandelstaaf

Zoetrecepten

Door drukte op werk heb ik weinig tijd om goed de keukenprinses uit te hangen. Ik koos dus voor de cheatversion van de overheerlijke amandelstaaf. Lievelingssinterklaasvoedsel van vriendlief.

Ook al is het receptje megasimpel, ik deel het toch met jullie. Waarschijnlijk kan iedereen wel eens zo’n cheatversie gebruiken. Bladerdeeg, amandelspijs en een eitje is alles dat je nodig hebt! Leuk om te doen en binnen no-time heb je een verse banketstaaf op tafel staan. Heerlijk!

Zoetrecepten

Supersimpele amandelstaaf

Door | 10 minuten + baktijd | 6 personen

Dit heb je nodig

    • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
    • 1 ei
    • 200 gram amandelspijs
    • Een paar halve amandelen

    En zo doe je het

     

    1. Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
    2. Kneed de amandelspijs samen met de helft van het ei. Zo kun je het makkelijker vormen en is het iets smeuïger.
    3. Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar, door je vingers een beetje nat te maken met water en de randjes aan elkaar te ‘smeren’.
    4. Maak een rol van de amandelspijs die ongeveer 2 cm dik is. De rol moet net wat korter zijn dan het deeg. Leg de rol spijs op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg er omheen. Smeer de rand wederom met een beetje water dicht en leg naar onder op de bakplaat.
    5. Besmeer de rol nu met het opgeklopte ei en druk  de halve amandelen bovenop ter decoratie. Besmeer de rol hierna nogmaals met het opgeklopte ei.
    6. Bak de amandelstaaf in 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Supersimpele amandelstaaf" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Supersimpele amandelstaaf

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.