Supersimpele amandelstaaf

Zoetrecepten

Ik ben de laatste tijd erg druk met mijn werk, daarom komt het er niet altijd van om onwijs de keukenprinses uit te hangen. Ik koos dus voor de cheatversion van de overheerlijke amandelstaaf, of ook wel ‘banketstaaf’ genoemd. Lievelingssinterklaasvoedsel van vriendlief.

Ook al is het receptje megasimpel, ik deel het toch met jullie. Waarschijnlijk kan iedereen wel eens zo’n cheatversie gebruiken. Bladerdeeg, amandelspijs en een eitje is alles dat je nodig hebt! Leuk om te doen en binnen no-time heb je een verse supersimpele amandelstaaf op tafel staan. Heerlijk!

Zoetrecepten

Supersimpele amandelstaaf

Door |

Dit heb je nodig

 • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
 • 1 ei
 • 200 gram amandelspijs (dr. oetker)

Eventueel voor de versiering:

 • Een paar halve amandelen

En zo doe je het

 1. Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
 2. Kneed de amandelspijs samen met de helft van het ei. Zo kun je het makkelijker vormen en is het iets smeuïger.
 3. Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar, door je vingers een beetje nat te maken met water en de randjes aan elkaar te ‘smeren’.
 4. Maak een rol van de amandelspijs die ongeveer 2 cm dik is. De rol moet net wat korter zijn dan het deeg.
 5. Leg de rol spijs op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg er omheen. Smeed de rand wederom met een beetje water dicht en leg naar onder op de bakplaat.
 6. Besmeer de rol nu met het opgeklopte ei en leg er eventueel halve amandelen bovenop. Besmeer de rol hierna nogmaals met het opgeklopte ei.
 7. Zet de rol 20 à 25 minuten in de oven, op 180 graden.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Supersimpele amandelstaaf" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

4 antwoorden op “Supersimpele amandelstaaf