Ga naar de inhoud
Supermakkelijke toffee
Overig gebak 26 september 2015

Supermakkelijke toffee

Supermakkelijke toffee

Ben jij wel eens aan de slag gegaan met gecondenseerde melk in de keuken? Je kunt er bijvoorbeeld een mega lekkere karamel spread mee maken: dulce de leche. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je er ook heel gemakkelijk home made toffee snoepjes van kunt maken! Het enige dat je nodig hebt is een beetje boter en een blikje gecondenseerde melk. Ik zag deze ’techniek’ voorbij komen op een aantal Nigeriaanse YouTube foodkanalen en dat moest ik zelf ook uit proberen.

Het resultaat was top: mijn nichtjes kwamen ’s middags proeven en konden er niet van af blijven. Yes! Ze hielpen me ook om de toffees te dippen in pure chocolade die we versierden met wat zout flakes. Gepimpte toffees! Leuk om samen te maken en lekker om op te knauwen!

Supermakkelijke toffee

recept
Supermakkelijke toffee

Ben jij wel eens aan de slag gegaan met gecondenseerde melk in de keuken? Je kunt er bijvoorbeeld een mega…

Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 1 blik gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)

Bereiding

  1. Neem een pan met een dikke bodem en zet op laag – medium vuur. Doe de boter in de pan en laat smelten. Voeg nu de gecondenseerde melk toe en roer dit erdoor.
  2. Toffees maken
  3. Blijf goed roeren in het mengsel met een rubberen spatel. Daarmee kun je goed langs alle hoekjes. Het mengsel gaat steeds iets verder indikken en zal steeds meer een geheel worden. Blijf continu goed roeren!
  4. Toffees makenAls het karamel-toffee mengsel steeds meer een geheel wordt en aan elkaar plakt, moet je goed opletten. De kleur verandert vrij snel en als je het te lang doorbakt wordt het te stug. Haal de toffee uit de pan als ze een mooie lichtbruine kleur heeft en leg op een bakpapiertje. Het is ontzettend heet, dus laat één à twee minuten afkoelen.
  5. Toffees maken
  6. Rol de toffee in de gewenste vorm, zodat je er leuke vormpjes van kunt snijden. Ik deelde het toffee beslag in vier delen en rolde er vervolgens vier dunne staafjes van. Deze druk je een beetje plat, waarna je er met een groot hakmes mooie snoepjes van snijdt.
  7. Toffees maken
  8. Laat ze een beetje afkoelen & uitharden en klaar ben je!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Supermakkelijke toffee" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Aantal stemmen: 32

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

7 berichten over “Supermakkelijke toffee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *