Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Suikervrije appel-abrikoos ontbijtcrumble

Zoetrecepten

Gooood morning! Een nieuwe topper in mijn suikervrije reeks: een simpele appel-abrikoos ontbijtcrumble. Glutenvrij, lactosevrij én vegan.

Ik merk hoe erg ik tijdens deze suikervrije challenge de neiging blijf houden om bij elk havermoutontbijtje een ‘scheutje’ ahornsiroop toe te voegen. Terwijl, als je lekkere zoete fruitsoorten gebruikt, dat echt totaal niet nodig is! Deze ontbijtcrumble wordt natuurlijk gezoet door de appel en de gedroogde abrikoosjes. Het liefst gebruik ik semi-gedroogde abrikozen, die zijn nog wat sappiger. Voor de crumble gebruikte ik 100% plantaardige Becel kokos- en amandelolie, maar je kunt ook prima de walnootvariant gebruiken want de kokossmaak proef je er niet bovenuit.

Deze ontbijtcrumble is stiekem niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als toetje. Schep er een klodder kokosyoghurt bij en je hebt een superlekker verantwoord, vegan toetje.

Dit recept is gesponsord door Becel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Suikervrije appel-abrikoos ontbijtcrumble

Door | 10 minuten + baktijd | 3 personen

Dit heb je nodig

    • 2 appeltjes
    • 10 (semi)-gedroogde abrikozen
    • 2 tl limoensap
    • 1 tl vanille extract
    • 50 gram amandelmeel
    • 75 gram havervlokken
    • 50 gram Becel kokos- & amandelolie
    • 1 tl kaneel

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de Becel kokos- & amandelolie alvast in een pannetje.
    2. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd in blokjes. Snijd abrikozen in reepjes. Meng deze in een kom samen met het citroensap en vanille extract. Verdeel over drie kommetjes.
    3. Meng in een andere kom het amandelmeel, de havervlokken, de gesmolten Becel kokos- & amandelolie en kaneel kort door elkaar tot een crumble.
    4. Verdeel de crumble over de bakjes en bak in 30 minuten knapperig. Top eventueel af met een schepje kokosyoghurt!

    TIP: Je kunt de crumble prima in de koelkast bewaren tot de volgende ochtend. Zet opnieuw 10 minuutjes in de oven om knapperig te worden.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Suikervrije appel-abrikoos ontbijtcrumble" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    2 antwoorden op “Suikervrije appel-abrikoos ontbijtcrumble

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.