Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Onweerstaanbare limoen ricotta pannenkoeken

Zoetrecepten

Ik heb uitgebreid voor jullie in de keuken gestaan, want het is pannenkoekendag vandaag!

Het resultaat is een gezonde variant, de heerlijke skinny bananenpannenkoekjes, en deze onweerstaanbare limoen ricotta pannenkoeken. Weet waar je aan begint, want ze zijn echt niet te doen lekker. Een beetje cheesecake in een pannenkoek, zo kun je het wel noemen. En het warme sausje van blauwe bessen maakt het helemaal af.

Ik ben helemaal niet zo’n pannenkoekenbakker. De vorige keer waagde ik me aan American pancakes en belande er eentje tegen de muur. Thankgod is vriendlief übergeduldig en maakte hij er alsnog wat eetbaars van. Ik was boos. Op de pannenkoek. Een andere keer bakte ik de pannenkoek zo lang (nee, hij is écht nog niet gaar!) tot er een taaie plak plastic overbleef.

Gelukkig zijn deze pannenkoekjes ontzettend simpel om te maken en ben je er zo mee klaar.

Zoetrecepten

Onweerstaanbare limoen ricotta pannenkoeken

Door | 45 minuten | 3 personen

Dit heb je nodig

    • 100 gram bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • Snufje zout
    • 1 el suiker
    • Rasp van één limoen
    • 2 eieren
    • 125 ml melk
    • 250 gram ricotta

    TOPPING

    • 250 gram blauwe bessen
    • Sap van één limoen
    • 2  el kristalsuiker

    En zo doe je het

     

    1. Voor het blauwe bessen sausje: doe de blauwe bessen, het citroensap en de suiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Blijf er een aantal minuten in roeren tot er een mooi sausje ontstaat. Doe dit niet te lang, want dan roer je de blauwe bessen tot pap. Zet dit hierna even weg.
    2. Neem twee kommen. In de ene kom meng je alle droge ingrediënten en in de andere kom mix je alle vochtige ingrediënten. Voeg nu de droge ingrediënten bij de vochtige en mix het kort tot het volledig gemengd is.
    3. Zet een pan op laag tot medium vuur en zorg dat er voor elke pannenkoek voldoende vet in de pan zit. Ik meng vaak een beetje olie met een klontje boter, die combinatie werkt voor mij het beste.
    4. Giet nu met een pollepel een pannenkoekje naar gewenste grootte in de pan en draai het pannenkoekje om zodra de onderkant een mooie kleur heeft. De bovenkant is dan nog vrij dun, dus je knoeit misschien een beetje met het omdraaien. Die stukjes kun je dan lekker opsnoepen :-).
    5. Voor het serveren is het leuk om een aantal pannenkoeken te stapelen en daar een flinke schep bosbessen over te gieten.

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Onweerstaanbare limoen ricotta pannenkoeken" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.