Ideaal als je bijvoorbeeld een stukje van die naked carrot cake van vorige week over hebt. Of van ƩƩn van mijn andere carrot cake recepten. Maar je kunt natuurlijk ook speciaal carrot cake maken om deze truffels in een jasje van witte chocolade te kunnen maken. Dat zijn ze waard.


CARROT CAKE TRUFFELS FOTO DILEMMA
Weten jullie trouwens nog dat jullie afgelopen zomer mee mochten kiezen uit de fotoās die ik maakte voor deze carrot cake truffels? Ik ben gek op bovenstaande stijl met kleurrijke achtergrond en jullie ook, want jullie kozen massaal voor deze versie. De truffels knallen er echt vanaf en alle focus ligt op het eten.
Wat de andere optie ook alweer was? De bloemen optie. Zie ƩƩn van de kiekjes hieronder. Deel ik ām stiekem toch nog met jullie.

Mijn week was zo druk, dat de sweet friday post een dag te laat online komt. SORRY lieve zoetjes. Maar, ik heb een onwijs lekker, makkelijk n herfstig recept voor jullie waarmee ik het hopelijk helemaal goed ga maken: carrot cake truffels.
Ingrediƫnten
- 500 gram carrot cake
- 100 gram roomkaas
- Sap 1/2 limoen
- 25 gram poedersuiker
- 1 tl
speculaaskruiden
- 150 gram witte chocolade
Bereiding
- Mix de roomkaas, het limoensap, de poedersuiker en specolaaskruiden tot een romige massa. Verkruimel de carrot cake hierboven (of maal fijn in de keukenmachine) en roer dit er meteen spatel doorheen.*
- Rol balletjes van het beslag en zet deze in de vriezer.
- Smelt de witte chocolade
au bain-marie
en dip de koude carrot cake balletjes hierin met een vorkje. Leg ze dan op een bordje. - Bestrooi eventueel met wat gehakte pecannootjes en laat opstijven. Bewaar in de koelkast.
* De ingredinten bij dit recept zijn een indicatie. Het carrot cake truffelbeslag moet aan elkaar blijven plakken om er balletjes van te kunnen rollen, maar het moet niet t plakkerig zijn.
* Zit er nog frosting op je carrot cake? Dan heb je de roomkaas niet nodig.