Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo maak je gesuikerde cranberry’s

Zo maak je gesuikerde cranberry's

Hoe geef je aan praktisch elke taart of toet een goede Kerst vibe? Met gesuikerde cranberry’s! En die zijn zó easy om te maken, niet normaal.

Gesuikerde cranberry’s.. Die zijn vast héél zoet. Dat valt mee en heb je met name zelf in de hand. Je weekt de cranberry’s eerst in een suikersiroopbadje, voordat je ze door de suiker rolt. Des te langer ze in het suikerbadje liggen, hoe zoeter ze worden. Maar je kunt ze dus ook lekker zoet-zuur houden. Van buiten zijn de cranberry’s lekker knapperig en van binnen zacht. De perfecte topping voor Kerstzoetjes, maar ook heel fijn om zo te eten.

Nog geen idee wat voor zoets je moet maken voor Kerst? Scroll dan eens lekker door mijn Kerstselectie 😉

Zo maak je gesuikerde cranberry's

Zoetrecepten

Zo maak je gesuikerde cranberry’s

Door | 10 minuten + wachttijd | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram cranberry’s

En zo doe je het

  1. Was de cranberry’s, dep ze droog en doe in een kommetje.
  2. Zet een steelpannetje op laag vuur met het water en de gewone suiker. Breng het geheel aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost.
  3. Giet de suikersiroop in de kom bij de cranberry’s. Laat 1 tot 4 uur weken.
  4. Gooi de cranberry’s in een zeef zodat de suikersiroop er vanaf kan lekken.
  5. Strooi de fijne kristalsuiker uit over een lage schaal of bord en rol de uitgelekte cranberry’s hier in delen doorheen.
  6. Leg ze op een bakpapiertje en laat een uur op kamertemperatuur drogen. Tadaaa!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je gesuikerde cranberry’s" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

7 antwoorden op “Zo maak je gesuikerde cranberry’s

  1. Wauw je Cranberry meringue cheesecake ziet er echt zo mooi uit!! Ik ga hem deze week maken! Ik had nog een kleine vraag over de suiker die je gebruikt bij de gesuikerde cranberry’s. Je hebt het over ‘gewone suiker’. Bedoel je dan witte basterdsuiker?

  2. Hoi Mariette,
    Dank voor weer zo’n mooi kleurrijk en creatief recept. Ik had de cranberries nog nooit op deze manier geprobeerd en stond dan ook te popelen ze op deze manier te bereiden. Ik heb ze alleen wel wat langer in het suikerwater laten liggen omdat ik wel van wat zoet houd… Ik vond ze uiteindelijk aan de binnenkant vrij droog en niet echt zacht. Hoort dat zo? En heb je misschien nog tips om de binnenkant wat zachter en vochtiger te krijgen? Of misschien moet ik gewoon wennen aan deze cranberries, dat kan natuurlijk ook…
    Alvast dank!
    Groetjes,
    Misja

      1. Dank voor je reactie Mariette. Ja ze waren vers. Nou heb ik wel ontdekt dat tussen de verse cranberries harde varianten zaten maar ook typetjes die een wat zachtere buitenkant hadden. Ik heb voornamelijk de harde gebruikt omdat ik ervan uit ging dat die het meest vers waren. Maar misschien moeten ze juist wat zachter zijn voordat je ze gaat bereiden? Alvast dank weer!
        Groetjes,
        Misja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *