Klassieke kerstkransjes (koekjes)

Zoetrecepten

Klassieke kerskransjes zijn ZO makkelijk om te maken. Beloof me dat je ze niet in de supermarkt gaat kopen, want zelf maken is ook nog eens veel leuker.

Afgelopen zondag keken Thomas en ik de eerste aflevering van HHB terug en meteen diezelfde avond werd aflevering twee uitgezonden. Maar, na de eerste aflevering kreeg meneer trek en wilde hij naar de supermarkt 
gaan voor kerstkransjes. Uhh, hallo? Weet je hoe makkelijk je die zelf maakt?!

En toen gebeurde er iets dat zeer zeldzaam is: hij dook de keuken in en bakte samen met mij deze klassieke kerstkransjes. Dan komt wel echt de enorme kneuteraar in mij naar boven, want ik vind niets gezelliger dan samen in de keuken staan. Heel veel liefde voor deze kerstkransjes dus. Je hebt het deeg in 10 minuutjes gemaakt. Het meeste werk zit ‘m in het uitsteken en versieren. Maar da’s 50% of the fun right? – de andere 50% is het eten ervan trouwens. Superleuk voor in de kerstboom (als je geen muizen hebt), nog leuker in een bakje op je schoot als je HHB aan het kijken bent.

klassieke kerstkransjes

klassieke kerstkransjes

klassieke kerstkransjes

Zoetrecepten

Klassieke kerstkransjes (koekjes)

Door | 25 personen | 25 personen

Dit heb je nodig

 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 1,5 el melk
 • 150 gram roomboter
 • 1 tl vanille extract
 • 250 gram bloem
 • Een mespunt zout

TOPPINGS:

 • Geschaafde amandelen
 • Sprinkles

En zo doe je het

 1. Meng alle ingredinten samen in een kom en kneed het met de hand of met de deeghaken van de mixer.Maak een mooie bal van het deeg, rol het in vershoudfolie en zet het een half-uur in de koelkast.
 2. Zet een bakplaat klaar met bakpapier.Rol het deeg hierna uit tot max. 0,5 cm dikte.
 3. Neem nu twee uitsteekvormpjes in de vorm van een kerstkrans, maar in verschillende groottes zodat er een gaatje in je kransje zit. Steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
  klassieke kerstkransjes
 4. Bestrijk de koekjes met een beetje melk. Hierdoor bakken ze mooi en blijft de versiering beter plakken. Versier zoals jij dat mooi vindt! Die met amandelschaafsel zijn het mooist, maar ik vind die sprinkles altijd zo lekker erop. Dat knispert fijn bij het eten.
 5. Zet de koekjes na het versieren nog een half uur in de koelkast zodat ze goed opstijven en niet uitlopen in de oven.Warm de oven alvast voor op 180 graden.
 6. Bak de koekjes in 16 18 minuten goudbruin. Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, laat ze goed afkoelen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Klassieke kerstkransjes (koekjes)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette