Blondies, witte chocolade en karamel: een gouden combinatie. Voor deze white caramel blondies gebruikte ik de Mentos Choco & Caramel White, een nieuw snoepje van Mentos waar ik mee aan de slag mocht. Het is een nieuwe soort Mentos zonder mint, maar mét karamel en een hartje van witte of melk chocolade. Oeh la la!
Ik wilde mijn lieve nichtjes (aka chocolade karamelmonstertjes) de ultieme smaaktest laten afleggen toen ze me op kwamen halen voor een nieuwe bakmarathon met mijn zus. Ze kregen alle drie een rol, waarvan één rol al op was voor we in de auto zaten en in de andere rollen zat nog maar één Mentosje. En we waren maar een half uurtje binnen geweest. Not kidding. Oh en of ik niet meer rollen voor ze had kunnen bewaren.
Terug naar deze goddelijke white caramel blondies. Ze zijn lekker chewy en simpel om te maken. De Mentosjes zitten niet alleen door het beslag heen, maar ik heb ze ook gebruikt om een karamelsausje te maken voor een lekkere topping. Ook heerlijk als toetje als je ze eventjes opwarmt en serveert met een bolletje ijs.
Dit artikel is gesponsord door Mentos. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Wat lijken deze me lekker! Ik ga van het weekend de mentos rollen zoeken in de supermarkt om ze te maken.
Gister dit gemaakt, alleen in een springvorm. Ik had niet genoeg deeg. Uiteindelijk is het meer een soort mega-koek geworden, heeft wel iets van 40 min in de oven gezet.
Het recept deed mij ook erg denken aan koekjes die ik wel eens maak, ook met gesmolten boter en basterd suiker.
Wel geslaagd, maar iets anders dan verwacht. 😛
Overigens met die Mentos erg lekker. 🙂
Deze reactie helemaal over het hoofd gezien, sorry! Ik ben benieuwd op welke manier je ze anders verwacht had, maar fijn dat ze wel lekker waren 😉
Dit is echt DE hit van 2017 voor mij. Een feestje voor de smaakpapillen. Ik maak hem nu voor de 3e keer in 3 weken. Kids dienen ‘m ongevraagd in als verzoeknummer!!
Haha wat top om te horen! Altijd fijn zulke verzoeknummertjes!