Nutty rocky roads

Zoetrecepten

Het was een combinatie van leftovers van onze bakmarathon: overgebleven nootjes, chocolade en wat melk. Maar easy enough maak je dit als een lekkere treat bij onverwacht bezoek of gewoon lekker met een koffie’tje. Stiekem een extra fijn recept dus!

Oh en, omdat wij deze nutty rocky roads met voornamelijk pinda’s en een vleugje zout maakten, deden ze onwijs snicker-achtig aan. Nothing but a small suggestion.

Nutty rocky roads

Zoetrecepten

Nutty rocky roads

Door | 15 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 600 gram gehakte noten (pinda, pistache, amandel)
  • 250 gram chocolade
  • 125 milliliter melk

En zo doe je het

  1. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.
  2. Giet de melk in een klein pannetje en laat het heet worden op de laagste stand op je fornuis. Als de melk heet is haal je het pannetje van het vuur. Voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen.
  3. Houd een 100 gram nootjes apart. Roer de rest van de gehakte noten erdoor (of varieer met andere noten of stukjes gedroogd fruit) en top af met de apart gelegde nootjes en eventueel wat zoutvlokken. Laat opstijven in de koelkast. Snijd in kleine stukjes (let op: is machtig!)!

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de nutty rocky roads gemaakt? Deel dan een foto via Instagram of Facebook! Vinden we leuk!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Nutty rocky roads" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook