Herfstige speculaasballetjes Spijt had ik ’s ochtends toen ik met een leren jasje en een dun sjaaltje op de fiets stapte. Hallo herfst. Brr. Diezelfde avond stond ik deze dadelballetjes te maken, met geroosterde pecannoten, homemade speculaaskruiden en wat kokos. Herfstige speculaasballetjes waren geboren. Jaaaa, zo lekker! Daar móét een kopje thee bij. En mag de verwarming dan ook aan? Toch best fijn zo, die herfst. recept Herfstige speculaasballetjes Spijt had ik ’s ochtends toen ik met een leren jasje en een dun sjaaltje op de fiets stapte. Hallo herfst. Brr.… Printen 30 minuten 12 Ingrediënten 200 gram dadels 100 gram pecannoten 1 theelepel speculaaskruiden Flinke snuf zout Bereiding Rooster de pecannoten in de oven. Hak ze hierna met een mes of de blender in stukjes en zet opzij. Doe de dadels in een bak en laat ze voor 10 minuten weken in kokend water. Als je zachte medjouldadels gebruikt, heb je aan een paar minuten weken al voldoende. Giet ze hierna af. Maal de dadels zo fijn mogelijk in de blender. Af en toe moet je de dadelpuree naar beneden drukken. Als het een smeuïge massa is geworden voeg je het zout en de speculaaskruiden toe. Roer goed door met een spatel. Meng hierna ook de fijngehakte geroosterde pecannootjes erdoor. Je mengsel is nu klaar! Rol er balletjes van met je handen, als het te plakkerig is moet je je handen een beetje vochtig maken. Eventueel kun je de balletjes nog door de kokos rollen, dat vind ik zelf very yummy. Tip: Deze dadel speculaasballetjes blijven een beetje zacht. Wil je ze iets steviger? Mix dan twee eetlepels gesmolten kokosolie mee met de gepureerde dadels. Enjoy zoetjes! Heb jij deze herfstige speculaasballetjes ook gemaakt? Let me know en deel hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina, Snapchat (zoetrecepten) of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik héél leuk!
Je kunt er gedroogde geraspte kokos doorheen doen! Ook heerlijk. Of wat zaden / cacaonibs Beantwoorden
Hoe lang kan je dit bewaren? Lijkt me een leuk cadeautje maar moet dat dan toch wat op voorhand kunnen maken. Beantwoorden
Het liefste wel, maar gedroogde kunnen ook. Verse dadels hoef je maar kort te weken, gedroogde dadels zeker 10 minuten in kokend water. Beantwoorden
Mmmmmm……heeeerlijk!!! Ik heb ze met amandelschaafsel eromheen gemaakt! Voelt al een beetje als sinterklaas ;-). En mijn dadels waren weer eens op, maar half vijgen, half dadels werkt ook prima en ik ook heel lekker! Beantwoorden
Ah lekkere afwisseling met vijgen! En voelt inderdaad al helemaal als een Sinterklaas treat 🙂 Beantwoorden
Hey Mariette, Een paar weken geleden weer de gezonde bountyballetjes gemaakt met pure chocolade en een variant met de roze Ruby chocolade. Vandaag opnieuw een batch gemaakt in de twee varianten samen met deze herfstige speculaas balletjes met de kokosolie. Het lijkt tenslotte nog steeds herfst te zijn in plaats van winter. Is het trouwens niet verboden om iemand verslaafd te maken? 😉 Morgen ga ik nog gevulde Medjoul dadels maken met jouw salted caramel en een paar pinda’s als vulling en ondergedompeld in een warm bad van pure chocolade. En ook een variant met de roze Ruby chocolade. Ik wil ze afwerken met een drizzle van witte chocolade. Het is een variatie op deze: https://nl.pinterest.com/pin/689121180467263221/ Ik heb een shop gevonden die de Ruby chocolade druppels van Callebout in kleine verpakkingen verkoopt: https://www.basboernoten.nl/chocolade/chocolade-druppels/ruby-chocolade-druppels Beantwoorden
Ooooh wat zalig ziet dat eruit zeg en wat een gezellig berichtje weer! Ik vrees dat mijn leven niet meer veilig is zodra dat verboden wordt haha! Beantwoorden