Ga naar de inhoud
Skinny bananenpannenkoekjes
27 maart 2014

Skinny bananenpannenkoekjes

Deze zijn ZO makkelijk om te maken, want in de basis heb je maar 2 ingrediënten nodig. Banaan en ei, dus dat is reuze gezond en voedzaam. Vul dat aan met wat lekkere vullingen en toppings naar smaak en je hebt een koningsontbijt.

Hoewel de limoen ricotta pannenkoeken van laatst onweerstaanbaar lekker waren, maak ik misschien nog liever deze yummy gezonde variant: skinny bananenpannenkoekjes! Die mogen namelijk altijd en ze zijn ZO makkelijk om te maken, omdat je in de basis maar 2 ingrediënten nodig hebt. Banaan en ei, dus dat is reuze gezond en voedzaam. Vul dat aan met wat lekkere vullingen en toppings naar smaak en je hebt een koningsontbijt.

Kun je wat inspiratie gebruiken voor de vulling van je pannenkoek? Denk aan een paar eetlepels geraspte kokos, fijne havervlokken, spelt- of amandelmeel of cacaonibs. Mijn favoriet is met geraspte kokos, cacaonibs en vers rood fruit. Een snel én healthy ontbijt, daar word je toch gelukkig van?

skinny bananenpannenkoekjes

skinny bananenpannenkoekjes

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Skinny bananenpannenkoekjes
Recept

Skinny bananenpannenkoekjes

Deze zijn ZO makkelijk om te maken, want in de basis heb je maar 2 ingrediënten nodig. Banaan en ei, dus dat is reuze gezond en voedzaam. Vul dat aan met wat lekkere vullingen en toppings naar smaak en je hebt een koningsontbijt.

Tijd
10 minuten
Porties
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • Één grote rijpe banaan
  • Twee eieren (M)
  • 1 tl kaneel
  • Ahornsiroop
  • Rood fruit

Bereiding

  1. Pureer de banaan en mix dit samen met de eieren en het kaneel.
  2. Zet een pan op laag tot medium vuur en zorg dat deze voldoende gevet is.
  3. Giet het beslag in kleine hoeveelheden in de pan. Wanneer de onderkant van de pannenkoekjes begint de kleuren kun je ze omdraaien.
  4. Serveer de pannenkoekjes met een beetje ahornsiroop en rood fruit

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Skinny bananenpannenkoekjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer