Thomas wordt altijd intens gelukkig als ik hem ās ochtends vraag, āzal ik een ontbijtje voor je maken?ā. Je denkt misschien dat hij met een zoete blogster aan zān zijde niks tekort komt, maar de lekkere ontbijt maak (en fotografeer) ik altijd als hij aan het werk is. Ik lunch dus vaak met ontbijt. Nice life.
Deze frambozen chiapudding met chocomousse hoefde ik ās ochtends niet eens voor hem te maken, want het stond al klaar in de koelkast. En boy, are you in for a treat, dit is LEKKER! Niet voor niets een Valentijnsreceptje, want deze ontbijtcombinatie van chocolade en frambozen tovert vlinders in iedereens buik. Ook in die van Thomas. Daarnaast is dit lekkertje glutenvrij, lactosevrij, vegan en notenvrij (maar niet pindavrij, let op!), dus kan iedereen ervan genieten.

Ingrediƫnten
- 150 ml ongezoete amandelmelk + 3 el
- 2 tl ahornsiroop
- 5 el chiazaadjes
- 1 kleine, rijpe banaan
- 2 tl cacaopoeder
- 2 tl pindakaas
- Handje frambozen
Bereiding
- Zet twee kleine weckpotjes klaar.
- Mix 150 ml amandelmelk samen met de ahornsiroop en 4 el chiazaadjes door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
- Pureer de banaan fijn met de staafmixer, mix de pindakaas en het cacaopoeder erdoor. Voeg eventueel nog extra cacaopoeder toe als je dat lekker vindt. Mix dan ook 3 el amandelmelk mee en schep tot slot de chiazaadjes erdoorheen. Verdeel over de twee weckpotjes.
- Prak de frambozen alvast fijn op een bordje en zet even opzij.
- Haal de chiapudding uit de koelkast en verdeel deze over de pinda-chocomousse in de weckpotjes. Top af met de gepureerde framboosjes. Top evt. nog af met
granola
als je er echt een feestje van wilt maken.
BEWAREN:
max. twee nachten in de koelkast.