Chocolade ijsbanaantjes

Zoetrecepten

Bij die heerlijke zonnestralen hoort een frisse zoete snack. Daarom vandaag deze chocolade ijsbanaantjes. Dat klinkt een beetje gek, maar het zijn simpelweg gesneden, ingevroren bananenplakjes die je vervolgens in gesmolten chocolade dipt. Et voilà: een makkelijk en best gezond snackje. Echt een kleine treat.

Ook ideaal als je nog wat leftover bananen hebt die je niet wil laten vergaan. Ik heb het recept expres afgestemd op 1 banaan, dus als je meerdere bananen overhebt kun je het recept daar gemakkelijk mee vermenigvuldigen. Dus maak ze gauw, dan heb je vanavond of morgen deze lekkere koele chocolade ijsbanaantjes!

Chocolade bananenijsplakjes

Zoetrecepten

Chocolade ijsbanaantjes

Door |

Dit heb je nodig

  • 1 banaan
  • 75 gram (vegan) pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie

En zo doe je het

  1. Leg een bakpapiertje klaar en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en rol het hierin in. Vries de plakjes banaan zeker een aantal uur op deze manier in, zo kun je ze als ze bevroren zijn gemakkelijk weer losmaken.
  2. Banaantjes in plakjes op het bakpapiertje
  3. Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de kokosolie en meng goed door elkaar. Maak ondertussen de plakjes banaan los van het bakpapier en haal ze vervolgens één voor één door de gesmolten pure chocolade heen. Leg ze vervolgens weer op het bakpapier, laat ze volledig uitharden en doe dan in een bakje. Waarschijnlijk hardt de chocolade meteen uit door de kou. Bewaar het bakje in de vriezer en zo kun je elke keer een chocolade ijsbanaantje pakken als je er zin in hebt!

Makkelijk he? Enjoy zoetjes! Ook van die fijne zonnestralen. Enne, heb jij ze gemaakt? Let me know of laat het me zien via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten).

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade ijsbanaantjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Chocolade ijsbanaantjes