Ga naar de inhoud
Abrikoos-kokos bliss balls
Gezonde bakrecepten 26 juni 2017

Abrikoos-kokos bliss balls

Abrikoos-kokos bliss balls

Yes! Ik heb een top variatie op


de bekende dadelballetjes


voor jullie. Abrikoos-kokos bliss balls, met stukjes amandelen. Je maakt ze net zo makkelijk, ze zijn friszoet en de kokossmaak komt goed naar voren. Een echt zomers balletje!

Ik vertelde mijn zus over deze balletjes, waarbij haar wenkbrauwen zich hoog optrokken toen ik het woord ‘bliss ball’ liet vallen. Ik heb er een heel duidelijk beeld bij:

gezonde snackballetjes

(meestal) op basis van dadels die worden fijngemalen met nootjes, zaden, pitten, havermout of cacao.Enig, maar waar komt het woord bliss ball dan vandaan?

No clue!

Bliss betekent zoiets als

het ervaren

van een zeker gevoel

van geluk

, wat je schijnbaar moet ervaren na het eten van zo’n balletje. En dat klopt in mijn geval, want ik word blij van lekker voedsel. Zeker wanneer het me een goede

power-up

geeft, zoals bliss balls dat juist doen. Ze zitten vol met gezonde, energierijke voedingsstoffen waardoor je tussen je maaltijden in weer even door kunt knallen.

Helaas ben ik nog steeds clueless over de afkomst van het woord. Weet jij het? Laat een reactie achter in de comments!

Abrikoos-kokos bliss balls

Abrikoos-kokos bliss balls

recept
Abrikoos-kokos bliss balls

Deze abrikoos-kokos bliss balls zijn een top variatie op het bekende dadelballetje. Makkelijk om te maken en friszoet van smaak, de perfecte zomersnack!

10 minuten
12

Ingrediënten

  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram amandelen
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  1. Laat de gedroogde abrikozen zeker 10 minuten weken in kokend heet water tot ze lekker zacht zijn. Giet het water dan af.
  2. Haksel de amandelen in kleine stukjes in je keukenmachine of blender en zet even opzij.
  3. Maal vervolgens de gedroogde abrikozen fijn in je keukenmachine of blender, samen met een eetlepel kokosolie.
  4. Hou een klein beetje kokos apart voor de topping. Voeg de rest van de kokos en de gehakte amandelen toe aan het abrikozengoedje en mix door elkaar. Maak hier balletjes van met je handen en rol deze door de kokos. Laat de balletjes opstijven in de koelkast.


BEWAREN:

zeker een week, in een afgesloten bakje in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Abrikoos-kokos bliss balls" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Abrikoos-kokos bliss balls

  1. Ze zijn zo lekker! Ik had inderdaad ook al eens gezocht via google waar de bliss ball nu eigenlijk vandaan komt en wat de precieze betekenis is maar helaas is daar echt niets over te vinden.

  2. In de tijd dat mn allereerste yogadocente jong was. (Dat was in de hippie tijd 😉 werden Bliss balls gegeten tijdens samenkomsten van Bhakti yoga beoefenaars. Yogi’s..
    Dus het woord is afkomstig uit de yoga traditie. Denk ik!
    Bhakti yoga is de weg van het het aanbidden van het goddelijke. Ook in het aardse (overvloedig en lekker eten) Bliss is devotie.
    Liefs Lennie

  3. Zou je de abrikoos kunnen vervangen door rozijnen? Hoeveel gram rozijnen moet ik dan nemen, dezelfde hoeveelheid?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *