Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Skinny bananenpannenkoekjes

Zoetrecepten

Hoewel de limoen ricotta pannenkoeken van laatst onweerstaanbaar lekker waren, maak ik misschien nog liever deze yummy gezonde variant: skinny bananenpannenkoekjes!

Die mogen namelijk altijd en ze zijn ZO makkelijk om te maken, omdat je in de basis maar 2 ingrediënten nodig hebt. Banaan en ei, dus dat is reuze gezond en voedzaam. Vul dat aan met wat lekkere vullingen en toppings naar smaak en je hebt een koningsontbijt.

Kun je wat inspiratie gebruiken voor de vulling van je pannenkoek? Denk aan een paar eetlepels geraspte kokos, fijne havervlokken, spelt- of amandelmeel of cacaonibs. Mijn favoriet is met geraspte kokos, cacaonibs en vers rood fruit. Een snel én healthy ontbijt, daar word je toch gelukkig van?

skinny bananenpannenkoekjes

skinny bananenpannenkoekjes

Zoetrecepten

Skinny bananenpannenkoekjes

Door | 5 minuten + baktijd | 2 personen

Dit heb je nodig

    • Één grote rijpe banaan
    • Twee eieren (M)
    • Theelepel kaneel
    • Ahornsiroop
    • Rood fruit

    En zo doe je het

    1. Pureer de banaan en mix dit samen met de eieren en het kaneel.
    2. Zet een pan op laag tot medium vuur en zorg dat deze voldoende gevet is.
    3. Giet het beslag in kleine hoeveelheden in de pan. Wanneer de onderkant van de pannenkoekjes begint de kleuren kun je ze omdraaien.
    4. Serveer de pannenkoekjes met een beetje ahornsiroop en rood fruit.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Skinny bananenpannenkoekjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    6 antwoorden op “Skinny bananenpannenkoekjes

    1. Dag Mariette,
      Mijn dochter en ik zijn verzot op deze pannenkoeken!!! Alleen… het resultaat is meestal niet echt een pannenkoekje. Bij het omdraaien loopt het steeds mis! Heb je misschien tips? Dank je…

      1. Ah wat leuk om te horen! Een extra eetlepel kokosrasp kan helpen om het beslag iets steviger te maken. Ook als je het beslag even laat staan wordt het wat steviger (de kokos zuigt dan vocht op). Maar wat ik zelf vooral doe: kleinere pannenkoekjes maken die makkelijker omdraaien! Veel bakplezier met je dochter!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.