Elke week een pot pindakaas en een pot hazelnootpasta, een vast ingrediënt op de boodschappenlijst. Zou je het ook zelf kunnen maken?
En zou het ook zonder toegevoegde suiker kunnen?
En ook zo dat de kids het lekker vinden en mee willen nemen?
We hebben het geprobeerd. Super easy en verrassend lekker! Het was zo geslaagd dat ik je aanraad de dubbele hoeveelheid te maken. Deze pot was in een dag leeg…
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Mix 150 gram pinda’s in je blender net zolang tot er een papje en daarna een olieachtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 5 – 10 duren maar het resultaat is fantastisch. Het is dan al praktisch pindakaas! Doe de pindapasta in een kommetje zodat je blender of staafmixerkom weer vrij is.
Ik hou zelf erg van pindakaas met nootjes. Daarom hebben we de overige 50 gram kort in de blender gemixt tot kleine stukjes en deze gemengd met de pindapasta. That’s all! Easy toch?
Variatie: Hou je van meer nootjes? Dan kun je een wat grotere hoeveelheid grof hakselen. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid zoute en ongezouten pinda’s, voor een wat meer of minder zoute pindakaas. Of de pindakaas volledig met gebrande ongezouten pinda’s maken en het zout handmatig toevoegen.
Mix 150 gram pinda’s in je blender net zolang tot er een papje en daarna een olieachtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 5 – 10 duren maar het resultaat is fantastisch. Het is dan al praktisch pindakaas! Doe de pindapasta in een kommetje zodat je blender of staafmixerkom weer vrij is.
Ik hou zelf erg van pindakaas met nootjes. Daarom hebben we de overige 50 gram kort in de blender gemixt tot kleine stukjes en deze gemengd met de pindapasta. That’s all! Easy toch?
Variatie: Hou je van meer nootjes? Dan kun je een wat grotere hoeveelheid grof hakselen. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid zoute en ongezouten pinda’s, voor een wat meer of minder zoute pindakaas. Of de pindakaas volledig met gebrande ongezouten pinda’s maken en het zout handmatig toevoegen.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Mix 150 gram pinda’s in je blender net zolang tot er een papje en daarna een olieachtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 5 – 10 duren maar het resultaat is fantastisch. Het is dan al praktisch pindakaas! Doe de pindapasta in een kommetje zodat je blender of staafmixerkom weer vrij is.
Ik hou zelf erg van pindakaas met nootjes. Daarom hebben we de overige 50 gram kort in de blender gemixt tot kleine stukjes en deze gemengd met de pindapasta. That’s all! Easy toch?
Variatie: Hou je van meer nootjes? Dan kun je een wat grotere hoeveelheid grof hakselen. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid zoute en ongezouten pinda’s, voor een wat meer of minder zoute pindakaas. Of de pindakaas volledig met gebrande ongezouten pinda’s maken en het zout handmatig toevoegen.
En dan pindasaus ervan maken. Yummie!
Jaaa, toevallig gisteren nog gedaan. Zo lekker!
Ben wel benieuw hoe lang het dan houdbaar is ?
Je kunt het zeker een maand bewaren. Langer dan dat heeft de pindakaas nog nooit overleefd bij mij!
Ik heb dit ook al een paar keer gemaakt, maar dan met sambal erin!
Maar of het dan nog kidsproof is… 😉
Haha wat goed! Klinkt niet echt kidsproof, maar ik denk dat hier thuis wel een fan is voor die variant! Thanks voor de inspiratie!
Dat klinkt echt super simpel en zonder suiker, leuk hoor!
Zo fijn, helemaal niet nodig die suiker!
Leuk om zelf pindakaas te maken!
Extra leuk omdat het zó makkelijk is!