Ga naar de inhoud
Chocolade havermoutrepen met pindakaas
17 april 2017

Chocolade havermoutrepen met pindakaas

Nooit genoeg snacks met pindakaas. Niet voor deze pindakaasfreak in ieder geval. En ja freak, want als ik niks te snacken in huis heb dan gaat de lepel gewoon rechtstreeks in de pot. No shame. Ok, een klein beetje shame, maar ik weet dat ik niet de enige ben. Ik heb vanaf nu in ieder geval geen excuses meer om naar die lepel te grijpen, want de ingrediënten voor deze chocopindakaas havermoutrepen heb ik altijd wel in huis. Ze zijn perfect voor je lekkere trek of als powerboost voor het sporten.

Chocopindakaas havermoutrepen

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Chocolade havermoutrepen met pindakaas
Recept

Chocolade havermoutrepen met pindakaas

Nooit genoeg snacks met pindakaas. Niet voor deze pindakaasfreak in ieder geval. En ja freak, want als ik niks te snacken in huis heb dan gaat de lepel gewoon rechtstreeks in de pot. No shame. Ok, een klein beetje shame, maar ik weet dat ik niet de enige ben. Ik heb vanaf nu in ieder geval geen excuses meer om naar die lepel te grijpen, want de ingrediënten voor deze chocopindakaas havermoutrepen heb ik altijd wel in huis. Ze zijn perfect voor je lekkere trek of als powerboost voor het sporten.

Tijd
15 minuten
Porties
12
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 100 gram ontpitte verse dadels
  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 80 gram havermout (glutenvrij)
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding

  1. Rooster de havermout eventueel eerst in de oven, voor de smaak.
  2. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze hierna af en pureer ze fijn. Voeg de pindakaas, havermout, chiazaad, cacaopoeder, gesmolten kokosolie en het cacaopoeder eraan toe en meng tot het één geheel is.
  3. Bekleed een bakvormpje met bakpapier en druk het mengsel hier goed in plat. Je kunt er ook balletjes van maken als je dat makkelijker vindt.

Tips

  • Geef deze bars een extra crunch door pindakaas met stukjes noot te gebruiken of er zelf extra stukjes gehakte noten doorheen te mengen.
  • Wissel het chiazaad eens af met kleine stukjes gedroogd fruit.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade havermoutrepen met pindakaas" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 reacties

  1. Klinkt weer heerlijk! Ik had alleen een vraagje; wanneer voeg je de havermout, chiazaad en kokosolie toe aan het recept?
    En moet je de kokosolie van tevoren smelten? Dan ga ik ze snel maken!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer