Nooit genoeg snacks met pindakaas. Niet voor deze pindakaasfreak in ieder geval. En ja freak, want als ik niks te snacken in huis heb dan gaat de lepel gewoon rechtstreeks in de pot. No shame. Ok, een klein beetje shame, maar ik weet dat ik niet de enige ben. Ik heb vanaf nu in ieder geval geen excuses meer om naar die lepel te grijpen, want de ingrediënten voor deze chocopindakaas havermoutrepen heb ik altijd wel in huis. Ze zijn perfect voor je lekkere trek of als powerboost voor het sporten.
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Nooit genoeg snacks met pindakaas. Niet voor deze pindakaasfreak in ieder geval. En ja freak, want als ik niks te snacken in huis heb dan gaat de lepel gewoon rechtstreeks in de pot. No shame. Ok, een klein beetje shame, maar ik weet dat ik niet de enige ben. Ik heb vanaf nu in ieder geval geen excuses meer om naar die lepel te grijpen, want de ingrediënten voor deze chocopindakaas havermoutrepen heb ik altijd wel in huis. Ze zijn perfect voor je lekkere trek of als powerboost voor het sporten.
Tijd
15 minuten
Porties
12
Niveau
1 ster
Ingrediënten
100 gram ontpitte verse dadels
100 gram pindakaas
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels chiazaad
80 gram havermout (glutenvrij)
2 eetlepels kokosolie
Bereiding
Rooster de havermout eventueel eerst in de oven, voor de smaak.
Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze hierna af en pureer ze fijn. Voeg de pindakaas, havermout, chiazaad, cacaopoeder, gesmolten kokosolie en het cacaopoeder eraan toe en meng tot het één geheel is.
Bekleed een bakvormpje met bakpapier en druk het mengsel hier goed in plat. Je kunt er ook balletjes van maken als je dat makkelijker vindt.
Tips
Geef deze bars een extra crunch door pindakaas met stukjes noot te gebruiken of er zelf extra stukjes gehakte noten doorheen te mengen.
Wissel het chiazaad eens af met kleine stukjes gedroogd fruit.
Bakmodus
Chocolade havermoutrepen met pindakaas
15 minuten
12
Ingrediënten
100 gram ontpitte verse dadels
100 gram pindakaas
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels chiazaad
80 gram havermout (glutenvrij)
2 eetlepels kokosolie
Bereiding
Rooster de havermout eventueel eerst in de oven, voor de smaak.
Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze hierna af en pureer ze fijn. Voeg de pindakaas, havermout, chiazaad, cacaopoeder, gesmolten kokosolie en het cacaopoeder eraan toe en meng tot het één geheel is.
Bekleed een bakvormpje met bakpapier en druk het mengsel hier goed in plat. Je kunt er ook balletjes van maken als je dat makkelijker vindt.
Tips
Geef deze bars een extra crunch door pindakaas met stukjes noot te gebruiken of er zelf extra stukjes gehakte noten doorheen te mengen.
Wissel het chiazaad eens af met kleine stukjes gedroogd fruit.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Klinkt weer heerlijk! Ik had alleen een vraagje; wanneer voeg je de havermout, chiazaad en kokosolie toe aan het recept?
En moet je de kokosolie van tevoren smelten? Dan ga ik ze snel maken!!
Rooster de havermout eventueel eerst in de oven, voor de smaak.
Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze hierna af en pureer ze fijn. Voeg de pindakaas, havermout, chiazaad, cacaopoeder, gesmolten kokosolie en het cacaopoeder eraan toe en meng tot het één geheel is.
Bekleed een bakvormpje met bakpapier en druk het mengsel hier goed in plat. Je kunt er ook balletjes van maken als je dat makkelijker vindt.
Tips
Geef deze bars een extra crunch door pindakaas met stukjes noot te gebruiken of er zelf extra stukjes gehakte noten doorheen te mengen.
Wissel het chiazaad eens af met kleine stukjes gedroogd fruit.
Hallo,
Moet je deze repen nog bakken in de oven?
Mvg,
Nee, dat hoeft niet!
Klinkt weer heerlijk! Ik had alleen een vraagje; wanneer voeg je de havermout, chiazaad en kokosolie toe aan het recept?
En moet je de kokosolie van tevoren smelten? Dan ga ik ze snel maken!!
Oops! Daar is even een zinnetje weggevallen, ik heb het voor je aangepast!
Thanks! Had ze inmiddels stiekem al op eigen houtje gemaakt, en ze zijn heerlijk!!
Haha goedzo! Het was gelukkig geen hogere wiskunde. Enjoy 😀