Frambozen bounty’s (koolhydraatarm)

Zoetrecepten

Hi there! We knallen de koolhydraatarme challenge nog even door met een fan-tas-tisch recept voor vegan frambozen bounty’s. ZONDER SUIKER DUS, en oh zo lekker.

We kwamen tot dit recept omdat we bezig waren met sandwich cookies met framboos en een heerlijke kokoscrème als vulling, uit het boek van Donna Hay. Bijzonder lekker, maar niet koolhydraatarm. Hoe leuk zou het zijn om er bounty’s van te maken, met een laag framboos als extraatje? Gezoet met erythritol. Zo bedacht, zo gedaan en het bleek niet alleen makkelijk om te maken, maar ook ZEER LEKKER! Echt gek hierop. Bounty en framboos zijn natuurlijk een match made in heaven, om over de rol van chocolade in dit huwelijk maar niet te spreken.

Ondanks dat ik de foto’s (soms heb je je dag niet) geen recht vind doen aan de lekkerheid: deze frambozenbounty’s wil je maken, echt. O ja, ze zijn ook nog eens vegan en lactosevrij als je de juiste chocolade gebruikt!

Frambozen bounty's (koolhydraatarm)

Frambozen bounty's (koolhydraatarm)

Zoetrecepten

Frambozen bounty’s (koolhydraatarm)

Door | 30 minuten + opstijftijd | 16 personen

Dit heb je nodig

FRAMBOZEN CHIA JAM

  • 75 gram frambozen
  • 2 tl chiazaad

KOKOSVULLING

  • 60 gram gedroogde geraspte kokos
  • 125 ml kokosroom*
  • 1 el kokosolie
  • 2 el erythritol

CHOCOLADE TOPPING

  • 200 gram pure chocolade (min. 70% cacao)
  • 1 tl gesmolten kokosolie

*Als je geen kokosroom kunt vinden, kun je ook kokosmelk gebruiken + 1 extra el kokosolie

En zo doe je het

  1. Maak de chiajam volgens dit recept en gebruik frambozen in plaats van aardbeien.
  2. KOKOSVULLING. Doe voor de kokosvulling de kokos, kokosroom, kokosolie en erythritol in een blender en draai tot een goed gemengde, luchtige massa. Stort de kokosvulling in een kleine bakvorm en strijk glad. Smeer vervolgens de jam erover en strijk dit ook glad. Zet minstens vier uur in de vriezer.
  3. CHOCOLADE TOPPING. Zodra de kokosvulling bevroren is kun je verder met het smelten van de chocolade, au bain-marie. Haal ondertussen het bevroren kokosmengsel uit de vriezer en snijd in reepjes (ongeveer ter grootte van je bounty’s of iets kleiner).
  4. Meng de chocolade en kokosolie in een kleine kom. Doop de reepjes een voor een in de chocolade met een vork, laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg terug op de bakplaat. Zet de cookies 10 minuten in de koelkast of tot de chocolade net gestold is en top eventueel af met nog wat kokossnippers of cacaonibs.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Frambozen bounty’s (koolhydraatarm)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 5