Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Sandwich cookies met framboos-kokosvulling

Zoetrecepten

What’s not to love about this: prachtige vegan sandwich cookies met framboos-kokosvulling en omhuld met een goeie laag pure chocolade.

Als dit niet de ultieme plantaardige kerstkoekjes zijn dan weet ik het ook niet meer. De koekjes in deze sandwich zijn gemaakt van havermout en amandelen waardoor het een super goede healthy bodem is. Én ze hoeven niet te worden afgebakken. Tussen de koekjes smeer je een fijn laagje verse chia-frambozenjam (staat ook in mijn boek PUUR ZOET!) en kokoscrème. Zowel een favoriet bij alle drie de meiden van mijn zus én van Thomas. Publiekslieveling!

Het idee voor deze koekjes komt uit het nieuwe ‘Modern Baking‘ van Australische heldin Donna Hay. Wel heb ik het één en ander aangepast aan het recept, omdat het bij ons niet perfect uit de verf kwam en ik het echt foolproof aan jullie wil voorschotelen. Onder de foto’s vind je een review van het boek, door Carolien (Donna Hay fan) geschreven.

REVIEW MODERN BAKING – DONNA HAY
Donna Hay staat al een aantal jaar met meerdere van haar kookboeken in mijn kast. Dus toen ze naar Nederland kwam voor de wereldwijde launch van haar boek Modern Baking wist ik dat ik die kennismaking niet af zou slaan. Onder het genot van high tea hapjes uit Modern Baking maakten we Donna Hay mee als een heel kundige en ook ontzettend warme persoonlijkheid die houdt van koken en bakken, maar ook heel pragmatisch kan zijn.

Dat laat Modern Baking ook zien; het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken met thema’s als chocolade (natuurlijk), vruchten en bessen, en karamel, toffee en koffie. De foto’s zijn, als altijd, prachtig, met een donkere achtergrond heel warm in deze tijd van het jaar. Het aantal recepten in het boek is fors, het boek is met recht een mooi cadeau. Elk hoofdstuk biedt naast een serie prachtige basisrecepten ook steeds een aantal quick fix en fresh en light opties op dezelfde basis, die dan ofwel snel en simpel te maken zijn (ja graag!) ofwel beperkt zijn in toegevoegde suikers en vetten (idem). Hoe fijn!

Uit de laatste categorie maakten we er twee tijdens de laatste bakmarathon; de cookies met frambozen-kokosvulling en de cacaokaramelhapjes. Van de restjes van de kokosvulling maakten we zalige bounties met frambozenvulling, waarover later meer. Het werd een gevecht hier thuis en we zijn er niet uit welke onze favoriet is.. dus we raden je aan ze gewoon allemaal te proberen!

Je scoort het boek voor 35 euro bij Bol.com via deze link. Die prijs is even slikken, maar het boek telt dan ook 400 pagina’s.

Auteur: Donna Hay | Uitgever: Spectrum | Nederlands | 1e druk | oktober 2018 | Hardcover 

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Spectrum.

Zoetrecepten

Sandwich cookies met framboos-kokosvulling

Door | 90 minuten + opstijftijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    OAT COOKIES

    • 60 gram havervlokken
    • 120 gram amandelen
    • 2 el pure amandelpasta*
    • 75 gram rozijnen
    • 1 el ahornsiroop
    • 1 el kokosolie

    FRAMBOZEN CHIA JAM

    • 75 gram frambozen
    • 2 tl chiazaad

    KOKOSVULLING

    • 30 gram gedroogde geraspte kokos
    • 60 ml kokosmelk
    • 1 el kokosolie

    CHOCOLADE TOPPING

    • 200 gram pure chocolade (vegan en 70% cacao)
    • 1 tl gesmolten kokosolie

    En zo doe je het

    1. OAT COOKIES. Bekleed een groot bakblik met bakpapier. Doe de havervlokken, amandelen, amandelpasta, rozijnen en ahornsiroop in een foodprocessor en draai 2–3 minuten of tot de massa een geheel vormt.
    2. Stort het deeg en rol het uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 4 mm. Zet 10 minuten in de koelkast of tot het stevig is.
    3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en steek met een ronde koeksteker van 5,5 cm 20 plakjes uit het deeg; rol indien nodig het deeg tussendoor nog een keer uit. Leg de rondjes op de bakplaat en zet tot gebruik in de koelkast.
    4. FRAMBOZEN CHIA JAM. Kneus de frambozen in een kleine kom met een vork. Meng het chiazaad erdoor en laat 30 minuten staan of tot de massa is ingedikt.
    5. KOKOSVULLING. Doe voor de kokosvulling de geraspte kokos, kokosmelk en kokosolie in een blender en draai tot een goed gemengde, luchtige massa.
    6. Beleg 1 oat cookie met 1 tl van het frambozenmengsel en 2 tl kokosvulling. Dek af met een tweede oat cookie en leg terug op de bakplaat. Doe hetzelfde met de rest van de cookies, jam en vulling. Zet 20 minuten in de koelkast of tot ze stevig zijn.
    7. Smelt de chocolade au baîn-marie. Meng de chocolade en kokosolie in een kleine kom. Doop de sandwichcookies een voor een in de chocolade met een vork, laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg terug op de bakplaat. Zet de cookies 10 minuten in de koelkast of tot de chocolade net gestold is en enjoy!!

    BEWAREN: Deze cookies zijn luchtdicht verpakt 3 dagen houdbaar in de koelkast.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Sandwich cookies met framboos-kokosvulling" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Sandwich cookies met framboos-kokosvulling

    1. Hoi Mariette,
      Bij de ingredienten staat voor de kokosvulling : geraspte kokos, kokosmelk en kokosolie. In het recept spreek je over ķokos, kokosroom en kokosolie. Wat is nu het juiste?

      1. Oeps! Zowel kokosmelk als kokosroom gaan er perfect doorheen, maar ik doelde op kokosmelk omdat dat voor iedereen het makkelijkst verkrijgbaar is. Als je wel kokosroom hebt, dan kun je de kokosolie achterwege laten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.