Wow, wat heeft het lang geduurd voordat ik deze taart online zet. De ultieme snoepwinkeltaart, die ik in september 2016 voor mijn nichtje Cato maakte. Drie lagen chocoladecake, met een salted caramel botercrme, een chocolade ganache en een halve snoepwinkel als topping.
Eén van mijn absolute meesterwerken op het gebied van epic baking kan ik je vertellen. Een redelijk gevalletje van purrrfection. En de droom van elk kind, want veel snoep en chocola. Smaakt ook lovely bij de chocoladecake en salted caramel botercrème.
Thank god kickboks ik twee keer per week, want je hebt aardige spierballen nodig om deze taart een tijdje vast te houden voor een paar mooie kiekjes. Uw blonde krachtpatser heeft een paar keer moeten pauzeren, omdat de armen lam werden. Maarr, je kunt wel met de hele familie én schoonfamilie van deze snoepwinkeltaart eten, want je krijgt er onwijs veel stukjes uit.
En voor dit blije snoetje doe je het allemaal toch?
Altijd leuk: je eigen taart weer slopen. De onmogelijke opgave om tussen al die toppings door een mooi puntje uit de taart te krijgen en iedereen te voorzien van een spekje en een malteser. Daar moet je nu eenmaal heel moeilijk bij kijken. En er werd gevochten om de karamelletjes. But I came prepared met een giga snoepzak vol met alles wat niet op de taart paste. Ik voelde me bijna Sinterklaas.
En dan als klapperdeel ik graag nog het prettige moment waarop het eerste puntje succesvol de taart verlaat. Ik ben een gelukkig mens.
Wauw!! Wat een pracht taart!
Lief, dankjewel!
Erg mooi Mariëtte en vast ook heel lekker!
Hij was heerlijk inderdaad! Thanks voor je lieve berichtje 🙂
Super mooie taart! Ik ben bezig deze taart te maken voor mijn dochters verjaardag overmorgen 🙂
Nu staat het er in het recept: voeg suiker en vanille-aroma toe. Maar de hoeveelheid staat niet bij de ingrediënten. Ik ben uitgegaan van 1 tl 🙂
Ik zal het resultaat op Instagram zetten.
Ah wat gaaf, ik ben heel benieuwd! Klopt helemaal van die theelepel, ik pas het gelijk even aan.
Hoi Mariette,
Dit recept wil ik graag als basis gebruiken voor de verjaardagstaart van mijn dochter. Kan ik met de bovenstaande hoeveelheden er ook 1 cake met een doorsnee van 24 cm en 1 cake met een doorsnee van 18 van maken? Zouden de cakes ook in de vriezer kunnen?
Groetjes Hanneke
Hi Hanneke, wat superleuk, dat kan zeker! De cakes kunnen absoluut de vriezer in. Liefs, Mariette
Thanks! Morgen aan de slag…zaterdag feest!
Ik heb deze van het weekend gemaakt met een vriendin. Onze cake was zo hoog geworden dat we niet genoeg botercreme hadden om hem af te smeren. haha.. Nu hadden we er maar een soort van naked cake van gemaakt. Maar hij was verrukkelijk! Top recept.
Oh no! Hoewel.. Zo’n naked taart vind ik altijd wel heel gaaf. Heb je er een foto van gemaakt? Ik ben heel benieuwd!
Bedankt voor het recept en het filmpje voor de caramel! Ik heb hem nu voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer was het beslag veel te nat (heb ik wel nog kunnen redden door bloem toe te voegen). De tweede keer heb ik veel minder kokend water gebruikt om de cacao te mengen en dit keer was hij wel meteen goed. Ik kan hier helaas geen foto plaatsen, maar heb je getagd op Insta ;-). Hij smaakte de eerste keer heerlijk. Benieuwd naar deze tweede, want we moeten hem zometeen nog aansnijden. Let’s get the party started!