Regelmatig krijg ik de vraag waar mijn eindeloze receptinspiratie vandaan komt. Die prikkels krijg ik eigenlijk continu; als ik uit eten ga, door Pinterest scroll of als ik een aantal kookboeken of magazines heb doorgebladerd. The real magic gebeurt meestal in bed. Dat klinkt spannend, maar komt er op neer dat ik elke nacht mijn plotselinge ideeën op één van de vele lijstjes die door ons huis heen slingeren krabbel. Daarna kan ik rustig slapen.
Maar met dit recept ging het anders! Een collega liet me een foto zien van een hemels toetje. Ik zou het omschrijven als een zachte chocolade truffeltaart met salted caramelsaus. Dat leek me fantastisch, dus ik probeerde het na te maken, mét salted caramelsaus en mét bastognekoeken. En ja: dit is de hemel. Echt niet zo moeilijk om te maken en superlekker als verjaardagstaart of als toetje. Snijd wel dunne stukjes, want ze is een machtige tante.
Wauw! Dat ziet er echt zo enorm lekker uit! Die saus en die chocolade, perfectos!
Whohoo, dankjewel!
Wauw ziet er echt heel lekker uit! Ga k zeker een keer maken
Super, thanks!
Ziet er echt verrukkelijk uit!
Merci beaucoup! 🙂
Hallo Mariette,
Gisteren heeft de hele familie gesmuld van deze taart! En die salted caramel…….hemels!
Ik had ook de sloffen bodem met spijs , banketbakkersroom met mascarpone en rode vruchten gemaakt , ze vonden hem banketbakkerswaardig !
Bedankt voor je leuke recepten, morgen voor mijn werk nog een taart maken , keuze genoeg.
Vr.groet Helga
Hi Helga, dat is echt superleuk om te horen, dankjewel!
Mariette,
Vraagje, waarom heet het een chocolade truffeltaart terwijl er geen truffel in voorkomt. Of heb ik iets niet goed gelezen!:)
Daarin tegen ga ik hem morgen maken want lekker is die vast en zeker:)
Hi Ralph, chocolade truffels worden gemaakt van een mengsel van chocolade en slagroom. De vulling van de taart is dus vergelijkbaar met een chocolade truffel. Eén enorme truffel eigenlijk 😉
Hoi!
Als je de taart laat opstijven in de koelkast, dek je haar dan af?
Ik vroeg me dit ook af toen ik je lemon cheesecake maakte. Die overigens niet normaal lekker is!
Groetjes!
Hi! Ik dek ze dan inderdaad af met aluminiumfolie, dan weet ik zeker dat er geen geurtjes van ander voedsel in de koelkast in kan trekken.
Hoi,
Heb gister de truffeltaart gemaakt en laten opstijven in de koelkast. Is het normaal dat de taart hard is?
Hoop gauw op een reactie.
De caramel is btw verrukkelijk
Hi Sal, bij mij werd de taart niet héél hard. Heb je niet toevallig meer chocolade gebruikt? Met zo een raar is het aan te raden om hem een uurtje voor serveren uit de koeling te halen, kan ‘ie weer even op kamertemperatuur komen 🙂
Hoi,
Ik heb gister de truffeltaart gemaakt en laten opstijven in de koelkast. Is het normaal dat de taart hard is?
Hoop gauw op een reactie
De caramel is btw verrukkelijk.
Gr
Hi Sal, ik heb je reactie over het hoofd gezien, sorry! Ik haal de taart zeker een half uur voor serveren uit de koelkast zodat ze weer op kamertemperatuur kan komen. Maar ze zou niet heel hard moeten zijn geworden, alleen als er teveel chocola is toegevoegd 🙂
Tè lekker!!! 😀
Wel kleine stukjes inderdaad want het is een machtig stukje gebak maar oh wat lekker en dan die salted caramel erbij….. calorie-bom…. 😉
Ja, dat hakt er best in he? Gelukkig is ‘ie het waard 😉
Hey Mariette,
Ik maak vaak taarten van je website.. echt super lekker en een makkelijke beschrijving.. heel simpel. Afgelopen week deze taart gemaakt en een klein puntje als toetje geserveerd met een bolletje vanille ijs, en wat schijfjes aardbei.. en natuurlijk die heerlijk zelfgemaakte salted caramelsaus erover heen!! HEERLIJK!!! De reacties waren lovend!! Dankjewel voor je lekkere recepten en ga zo door! Greetzz..
Wat een heerlijk berichtje! Word ik vrolijk van, dankjewel Froukje!
Hoi Mariette,
Hoelang kun je de truffeltaart bewaren?
Een dag of vijf, goed afgesloten in de koelkast 🙂
Dankjewel! 🤗