Op het Festival der Zoete Verleidingen proefde ik tijdens de taartenbakwedstrijd dit bijzondere exemplaar: een brownietaart met advocaatmousse en lemon curd. Ik was verkocht!
Een paar weken geleden stond ik zoals jullie weten op het Festival der Zoete Verleidingen. Ik heb daar een aantal van jullie gezien en gesproken en dat was ZO leuk!! Het festival zelf was aan de rustige kant vanwege het weer en een nieuwe locatie (in Almere), maar dat gaf mij op dag twee wel de tijd om te loeren bij de taartenbakwedstrijd voor thuisbakkers. In totaal deden 24 thuisbakkers mee en voor een donatie van 2,50 aan Stichting Opkikker mocht je een punt uit een van de taarten uitkiezen. Thomas en ik gingen er allebei voor en ik bezweek meteen voor een advocaat-brownietaart, zoals maakster Karen Rutten ‘m noemde.Ik was onder de indruk van deze bijzondere combinatie: een bodem van bastognekoeken met daarop een laag smeuïge pecanbrownie, daarboven een lichte advocaatmousse (ja jongens, good old ADVOCAAT!) die afgetopt is met een laag frisse lemon curd. Écht eens wat anders en de smaken en texturen wisselen elkaar perfect af.
Ik vroeg Karen meteen of ze het leuk zou vinden haar recept op Zoetrecepten terug te zien en gelukkig zag ze dat wel zitten. Helaas won ze niet, omdat de jury minder te spreken was over de lemon curd – advocaatcombinatie. Ik snap ook zeker waarom deze taart wellicht geen ‘everybody pleaser’ is, maar wel een flinke portie lef bevat. Mijn hele familie en de voorproevers van Karen waren lyrisch.
Thuis ging ik met nichtje Frida aan de slag met het recept dat Karen me toestuurde en ik paste het een beetje aan. Zo gebruikte ik mijn eigen lemon curd en brownierecept en maakte ik er twee taartjes van in 20 cm bakvormen. Maar je kunt ook goed één grote vorm van 26 cm doorsnee gebruiken. Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat jouw mening over deze geweldige brownietaart met advocaatmousse is! Laat je het even weten in de comments?