Een makkelijk recept voor lekkere vegan gebakjes met sinaasappel. Een romige vulling die wegsmelt op je tong en een crunchy kruidige bodem.
Kleine vegan taartjes met sinaasappel
Daaag lieve zoetjes! Herfst is coming, big time. Brace yourself. Zijn jullie er al klaar voor?
Nee? Nou ga dan maar gauw aan de bak, want met deze kleine vegan taartjes met sinaasappel kun je alles aan. Ik hoop natuurlijk dat ons nog een paar mooie nazomerdagen worden gegund in september. Zo niet, dan past de kruidige en crunchy speculaasbodem in combinatie met de romige sinaasappelvulling perfect bij de kleuren van de vallende bladeren. En dat alles smaakt het lekkerst onder een kleedje op de bank.
Eigenlijk kun je deze vegan gebakjes het beste vergelijken met een soort mini vegan cheesecakes. Ik hou ervan. Als je ze graag in de zomer of lente wil maken, dan kan ik het aanrader om wat extra citroensap aan de vulling toe te voegen, dat geeft ze een lekker zuurtje.
Vegan gebakjes maken
Alweer bijna een jaar geleden deed ik inspiratie op voor deze vegan gebakjes toen ik bij een vriendin in Rotterdam was. Ik proefde daar iets soortgelijks en dat moest ik natuurlijk thuis proberen na te maken.
Een lactosevrij, glutenvrij en vegan gebakje met sinaasappel, wat een feest. Ik sloeg stiekem al aan het testen tijdens mijn vegan challenge en deel nu eindelijk het resultaat met jullie. Hopelijk genieten jullie er net zo erg van als ik!
Lees meer over mijn vegan challenge en alle recepten die daarbij horen.
Meer vegan taart recepten
Dit is natuurlijk niet het enige vegan taart recept op Zoetrecepten, dus ik slinger graag nog een paar lekkere recepten naar je hoofd. Mag je zelf beslissen of die op je baklijst komen te staan. Dit zijn een aantal van mijn absolute favoriete vegan gebak recepten:
En tot slot nog de dikke tip voor mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET, waarin je meer dan 80 glutenvrije en lactosevrije recepten vindt (waarvan 60 stukkies ook helemaal vegan zijn).