Het lijkt op pesto, maar vergis je niet! Het groene goedje op deze foto wordt verwerkt in al die goddelijke, prachtige Franse taartjes met een pistache vulling. Het is dus een pistache pasta. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe ze die lekkere pistache smaak aan de taartvullingen geven. Maar daar bleef het ook bij. Tijdens mijn tartelettefeestje moest ik er aan geloven; de vraag naar een pistache gebakje was groot en dus de verwachtingen hoog. Pressure!
Na grondig research ontdekte ik dat een pistache pasta met gemalen pistaches, amandelen, wat suiker en olie gemaakt moet worden. Eigenwijs als ik ben wilde ik eerst zelf testen of de pistaches tijdens het malen door de vrijkomende notenoliën al tot een pasta zouden transformeren. Nope. The magic didn’t happen. Weet ik dat ook weer. Braaf vervolgde ik met een recept van Pierre Herme, een Franse pastrychef. Nog een paar daagjes wachten en dan deel ik mijn heerlijke pistache tartelette recept met jullie!
Je kunt een pistache pasta trouwens ook kant en klaar kopen, maar dit is beperkt verkrijgbaar en helaas ontzettend duur. Durf jij je aan deze pistache pasta te wagen?!
Super leuk! Ga t proberen
Leuk, zeker doen!
Ooo ja dit ga ik proberen! Ik koop weleens een pistache croissant…te lekker.
Ohhh dat klinkt ook goed!
Kristalsuiker vervangen door palmsuiker of agavesiroop. Dan is het helemaal vrij van geraffineerde suikers en 100% natuurlijk gezond
True! Goed idee 🙂
Heb het gemaakt, wel iets meer olie toegevoegd omdat het vrij droog werd. Is erg lekker, zeker als je er de mascarpone en room bij doet zoals in jouw pistache tartelettes staat beschreven. (Ik heb er iets Italiaanse meringue bij gedaan, dan wordt het nog luchtiger, maar dat heb ik al eerder verteld bij de tartelettes au citron).
Ah, dank voor het delen van je tips Lucienne!
Al 2 maal geprobeerd . Zeer goed gelukt. Ik gebruik het voor madeleines en zandkoekjes.
Super om te horen! Lijkt me heerlijk in de madeleines.
Gebruik je amandelen met of zonder schil?
Zonder schil
euh…kan het ook een goed resultaat geven zonder de amandelen?
Ik heb het zelf niet getest op die manier 🙂
Hoeveel gram kan je met dit recept maken?
250 gram 🙂
Ik ga het ook eens uit proberen . om roomijs te maken .
Al iemand ijs gemaakt met deze pasta ??
Heb je het inmiddels zelf al geprobeerd? Ik ben nieuwsgierig!
Zijn dit amandelschilfers of amandelpoeder dat hiervoor gebruikt worden?
Ik heb hele amandelen gebruikt Nick!
Bij mij word het een bruin/groenige stevige massa.. wat doe ik verkeerd?? Hoe krijg ik hem vloeibaarder?
Langer mixen of een beetje olie toevoegen!
Het was weer heerlijk! Ik combineer jullie recepten regelmatig met keto recepten van https://www.vrouwenannonu.nl/ ga zo door!
Wat fijn om te lezen! Wens naar meer koolhydraatarm dus? 🙂